View Single Post
Staro 25.10.2014., 18:04   #2826
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor mrle503 Pregled postova
Ovaj asus nije losiji od hp-a dapace ima bolju graficku i nesto malo losiji procesor,rama isto..a hp dosta skuplji od asusa za tu razliku u cijeni stavi 4gb rama i ssd 60gb.Jos o garanciji na hp i kvaliteti netreba ni govoriti laptopi koji se daleko najvise kvare.
Procesor je mnogo slabiji, a grafička je, pošto se gotovo sigurno radi o 64 bitnoj verziji 740M, također nešto slabija od one u HPu. Ne znam kakav je pristup komponentama kod K550, ali kod Asusa to često zna biti komplicirano i nemoguće samostalno izvesti, a da se zadrži jamstvo (skidanje MBO). S druge strane, nadogradnja ProBooka je prejednostavna. Tu bi trebao biti i mSATA port za jednostavnu nadogradnju SSDom. Jedini značajan nadostatak HPa je kratko jamstvo, to stoji.

A sad, govoriti na osnovu jednog svog laptopa da brand ne valja; meni je HP trajao godinama, a Asusu crkla matična nakon mjesec dana. I opet ne govorim da je Asus smeće zbog toga. Nema nikakve službene statistike kvarova po brandovima mjerodavne za naše tržište i sve što čuješ se temelji na osobnim iskustvima ili onima tipa "rođak serviser rekao da se taj i taj najviše kvare".
redscro je offline   Reply With Quote