View Single Post
Staro 23.10.2014., 14:21   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
prvo i osnovno, ne vjeruj niti jednom softverskom mjeracu. pogotovo napona. ako hoces izmjeriti napone i biti siguran da ce ti pokazati istinske vrijednosti, koristi multimetar.

drugo, 50°C za chipset je nista . naravno da moze biti i bolje, ali oni su redovno na do 80-100°C. imas i rjesenja za to, najjeftinije i najjednostavnije je da nakacis na ovaj komadic aluminija neki 40mm ventilator, pa neka pirka. imas sharkoonov 40mm, ne cuje se puno, a dobro obavlja posao.

druga mogucnost je promjena samog hladnjaka, tipa zalman blue (ili sto sam na brzinu nasao oznaku, ZM-NB47J). isto komad aluminija, ali redovno bolji od stock hladnjaka.

ali ako te bas zabrinjava ovih 50°C (a nebi trebalo IMO), stavi ventilator i miran si. dok za napone sam ti rekao, multimetar u ruke i mjeriti .

Burko je offline   Reply With Quote