View Single Post
Staro 22.10.2014., 17:02   #20
Head_optimus
Registered User

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Valjda i ova grafulja zaslužuje svoj thread

Uletila mi je relativno povoljno, skoro k'o nova sa 23 mjeseca garancije. Jučer sam je ugradio i isprobao u AAPG i BF3,. To je to AAPG je valjda sve na max, BF3 je po auto postavkama dao kombinaciju med-max (to sam i očekivao).

Moja kartica je XFX R7 260X 1Gb (model ZNJ4).

Je li 85 stC normalno za full load u full loše proventiliranom kučištu?

Još nisam skužio ovaj CCC i kontrolu ventilatora. Vent je iznad 50% već glasan, tijekom gejminga se naravno podiže na 75-80%. Ima li načina da se kreiraju profili, npr kad igram BF3 da se vent vrti na 65% i kad izadjem iz igr da se odmah vrati na npr. 25%?

Normalno je da se tokom gejminga brzina ventilatora na cpu i grafi podigne vrtnja ventilatora jer on hladi Gpu i Cpu. Ako te živcira razina buke žao mi je ali za to ne postoji riješenje osim "zvučne izolacije".
Može se kreirati profil u AMD Catalyst ali je najbolje ostaviti definirane tvorničke postavke ili povečati vrtnju ventilatora na grafi sa primjerice 50 °C. A kao drugo ako ti se grafa prži na 85°C postoji opasnost da je skuriš pa baj baj grafo. Zato je najbolje posložiti kablove uz rub unutarnje stjenke kučišta i prednji ventilator pozicioniran pri dnu ima prednost upuhivanja hladnog zraka, dok stražnji ventilator ima prednost izbacivanju toplog zraka iz kučišta. Ali još moraš i dobro ispuhati sve komponente u pc-u od ventilatora pa do pasivnih hladnjaka i psu također. Tada nečeš imati problema sa pregrijavanjem cpu-a,čipseta na matičnoj i samom matičnom, grafičkom, sa hardom nitit sa PSU-om. Najčešći simptomi pregrijavanja računala je: spor rad, spor odaziv aplikacija unutar OS-a, neočekivano restartanje PC-a bez nekih naznakaili nekog konkretnog uzroka, rušenje windowsa ili nekog drugog OS-a, plavi ekran smrti, tu i tamo malo dobi računalo štucavicu. Još da napomenem kako je prašina dobar termo izolator :/ . I samo pregrijavanje PC-a smanjuje vijek trajanja računala i ostalih komponenti unutar PC-a. Zato je dobro pravilo držati računalo čistim i urednim. Ja sam inače PC računalni tehničar pa onda znam.
Head_optimus je offline   Reply With Quote