View Single Post
Staro 18.10.2014., 00:18   #1
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Unhappy Udar groma i spašavanje onoga što se još može spasiti

Pozdrav svima. Neki od nas imaju više sreće, neki manje, ali ja.. Ukratko, prijateljica me zamolila ako joj mogu pogledati komp, te sam ga pokupio prekjučer posljepodne i počeo raditi. Počela je padati kiša i prvi grom nevremena mi je udario u kuću i spalio sve osim ovog laptopa s kojega sad pišem. Sreća u nesreći je da sam tad iskopčao svoju konfiguraciju koja je slična njenoj, te sam joj poklonio svoj komp, a meni je ostalo sljedeće:

- Corsair TX 650 -nakon paljenja spajalicom na svim izlazima daje napone do 0.5V), te pušta cvrkutavi zvuk.

- Asus P5Q3 Deluxe -kada se spoji na ispravno napajanje, zasvjetle power i reset, no ne želi se pokrenuti, pa ni zavrtiti ventilatore. Probao sam vaditi bateriju, vraćati jumpere na default, proći sve bijele osigurače s oznakom "P", no svi vode a ploča ne pali.

Ako netko zna, na konkretnom napajanju i ploči, ima li što da još mogu sam provjeriti multimetrom ili je to sve zrelo za smeće? Kako je u ploči e2160 koji je bio u trenutku udara ugrađen, mogu li ugraditi drugi procesor u ploču bez rizika da oštetim ili uništim procesor? I zadnje pitanje, ima li neki servis gdje bi mogao to napajanje poslati ili da se pomirim s time svime i gotovo?

Unapred hvala svima!
Pawzilla je offline   Reply With Quote