Pozdrav svima. Neki od nas imaju više sreće, neki manje, ali ja..

Ukratko, prijateljica me zamolila ako joj mogu pogledati komp, te sam ga pokupio prekjučer posljepodne i počeo raditi. Počela je padati kiša i
prvi grom nevremena mi je udario u kuću i spalio sve osim ovog laptopa s kojega sad pišem. Sreća u nesreći je da sam tad iskopčao svoju konfiguraciju koja je slična njenoj, te sam joj poklonio svoj komp, a meni je ostalo sljedeće:
- Corsair TX 650 -nakon paljenja spajalicom na svim izlazima daje napone do 0.5V), te pušta cvrkutavi zvuk.
- Asus P5Q3 Deluxe -kada se spoji na ispravno napajanje, zasvjetle power i reset, no ne želi se pokrenuti, pa ni zavrtiti ventilatore. Probao sam vaditi bateriju, vraćati jumpere na default, proći sve bijele osigurače s oznakom "P", no svi vode a ploča ne pali.
Ako netko zna, na konkretnom napajanju i ploči, ima li što da još mogu sam provjeriti multimetrom ili je to sve zrelo za smeće? Kako je u ploči e2160 koji je bio u trenutku udara ugrađen, mogu li ugraditi drugi procesor u ploču bez rizika da oštetim ili uništim procesor? I zadnje pitanje, ima li neki servis gdje bi mogao to napajanje poslati ili da se pomirim s time svime i gotovo?
Unapred hvala svima!