Citiraj:
Autor yebiwetar
Bilo kakav nedostatak na proizvodu? Koji je to nedostatak na mišu?
Koje kršenje jamstvenih uvjeta ako nema nedostatka?
Kakva kupovina na daljinu kad je čovjek došao osobno u dućan i odabrao miš?
Što se ambalaže tiče iz Članka 16. to stoji a ambalaža je potrebna jedino kod roka za povrat 7/14 dana zbog eventualne DOA procedure, kasnije ako se pokaže potreba za reklamacijom, ambalaža je nepotrebna.
Kupovinom bilo putem weba ili osobno u trgovini, ako trgovac ima jasno istaknute uvjete kupnje ili uvjete korištenja u prostoru trgovine ili na webu ili na računu, kupac je pristao na te istaknute uvjete. Ti uvjeti su, što se trgovca tiče, jedini "spas" od neandertalaca koji bi isprobavali 100 stvri dok ne nađu odgovarajuće.
Što se rizika poslovanja tiče, to se također da tumačiti dvosmisleno ako trgovina nema dobro istaknute uvjete prodaje.
|
Svađaš se da bi se svađao i pobijedio u svađi a ne da argumentima dođemo do realnih činjenica. Kao što si pokazao u drugom dijelu posta da si skuzio na šta mislim - ja sam se osvrnuo na tvoje mišljenje o uvjetima istaknutim, ne na konkretni slučaj miša.
Ono što ti mogu sa sigurnošću reći da nijedni uvjeti nisu iznad zakona. Ukoliko su oprečni stavkama zakona su ništavni.
Npr, da mi je viditi kako bi meni portio odbio reklamaciju i rekao da šaljem uvozniku. Ili kako bi mi netko odbio povrat robe na daljinu zbog toga što sam otvorio ambalažu...
I to stavio na papir.
Ambalažu nikad ne bacam pa neću ni reći da vraćam proizvod bez nje da mi sad ne odeš u ektreme, samo otvorenu .