Citiraj:
Autor Mommistake
Idi u bios, isključit taj mainboard logo na početku pa vidi što radi kod bootanja... Nije to nešto predugo, ali opet bi moglo biti do harda.
|
Kod bootanja radi zvizdarije. Vrijeme od uključivanja pa do trenutka kada se pojavi desktop je 38 do 40 sekundi. Stavio sam boot na fast i piše da u tom režimu ne pokazuje logo ali ga ipak pokazuje. Kod normal boota bi se pojavio logo i trajao par sekundi, onda bi nestao i pojavio se, a ispod njega bi se počeli vrtit krugovi. Sada na fast boot logo se pojavljuje odmah i nema prekidanja već poču vrtit krugovi koji pokazuju da radi.
Edit: Ako sam lud nisam glup. Pronjuškao sam malo Google i vidio trikove za super fast dizanje Windowsa. Stavio da na Power off ide u hibernaciju (default je bio sleep) i kompjuter se fino isključi, sačekam, uključim i Voila. Windowsi se dignu za punih 10 sec. Vratio sam postake na prethodne s tim što sam umjesto na sleep stavio Shut Down jer i tako nema razlike u brzini bootanja, a kompjuter i tako uključujem ujutro i gasim pred spavanje tako da mi taj super duper boot ne znači ništa. Više bi mi značilo da su stavili indikaciju kad HDD radi. Toga nema i ponekad se osjećam ko guska u magli.