View Single Post
Staro 09.10.2014., 00:40   #527
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Dakle. Danas sam malo plakao. Neki dan je stigao laptop s predinstaliranim 8.1 i malo mi je ekran kod boota bio čudan ali se nisam puno obazirao. Danas odem kod najboljeg prijatelja koji je za posao uzeo Lenovo i to se dižu Windowsi dok rekneš keks jer izgleda ima SSD. Ima on i Toshibu pa velim hajde uključi i desktop se pojavi za svojih 20 sekundi. Pet godina star stroj koji diže 8.1 za dvadeset sekundi i kod mene ne baš najeftinija Toshiba kojoj od pritskanja dugmeta za uključivanje pa do pojavljivanja desktopa (kod mene je Shell) prođe 50 sekundi. Naravno da treba još jahati dok se pokrenu programi pa sve skupa dođe oko 1,5 minute. Bez obzirra na cijenu stroja unutra je trashy 5400 disk pa me interesira bi li to mogao biti razlog. Na samom početku se pojavi logo Toshiba leading... koj traje svojih 12 sec i onda se ekran jednostavno zatamni. Ne da pocrni nego kao neka tamno siva boja i to traje opet svojih 12 sec da bi se pojavio plavi ekran pa Welcome koji opet traje tu negdje. Uglavnom svojih 47 sec od trenutka uključivanja pojavi se slika koju sam stavio na desktop, a onda iskoče servisi, antivirus, bežični internet... Pošto sam novi na 8.1, a kod Win 7 sam navikao da kod boota uvijek nešto vrti po ekranu ima li kakvih iskustava i savjeta u vezi zatamnjivanja tijekom boota. Inače stroj se gasi za cca 10 sec što ne smatram lošim.
Hombre je offline   Reply With Quote