Pozdrav svima..
Danima pretrazujem i nisam uspio naci odgovor.. Izvinjavam se ako je negdje vec pisalo o slicnom problemu ali ja nisam mogao naci..
Problem je u sledecem.. Radi se o staroj kofiguraciji..
MBO asus m2v
CPU amd athlon 64 x2 5000+ 2,6GHz
napajanje msi 400w
graficka nvidia geforce 8400 gs
OS windows 7 64 bit
Do prije par dana koristio sam amd 64 3200+ procesor i sve je bilo uredu osim sto mi je komp bio uzasno spor zbog tog procesora.. Prijatelj mi je dao ovaj gore proc koji sam stavio i racunar sam uspio upaliti tek kada sam iz drugog i cetvrtog utora za ram izvadio plocice.. Ram je ddr2 533 1gb i radi normalno sa starim procesorom.. Bios je nadogradjen na zadnju verziju koja je ponudjena za moju plocu i podrzava ovaj dual core 5000+..
Kada ram postavim u prva dva utora samo se ventilatori popale i mrak.. Nema ni beep-a maticne..
Kada stavim sve cetiri plocice dobijem beep ali sve smrzne na dijelu kada bios ucitava uredjaje i ne mogu uopste uci u bios..
Kada stavim ram u prva tri utora mogu uci u bios i dodje do dijela kada treba da dize OS i tu zablokira i pojave se neke kockice raznih boja i neki hijeroglifi..
Uglavnom racunar radi normalno samo kada su plocice u prvom i trecem utori ili pojedinacno u prvom ili trecem.. Micao sam i bateriju na maticnoj, prespajao onaj jumper ali nista.. U bios-u je sve na default..
Racunar koristim u najvecem dijelu za surfanje i gledanje filmova i ne treba mi nista bolje, bar, sad za sad, pa bi volio da rijesim ovaj problem jer je 2gb ram-a malo za 64 bitni Windows.. Ako se ne moze rijesiti uzecu dvije plocice ram-a po 2gb jer ja drugu ideju nemam..
Unaprijed hvala na prijedlozima..