Osim što je Iskonov/T-Comova bazna stanica fizički na istom mjestu nužno ne mora značiti da oba koriste iste portove, infrastrukturu. Makar po mom mišljenju.
Zato su i neki u bijeloj zoni a na T-Comu su imali normalnu uslugu.
Iako kada sam prelazio na Iskon (prešao zapravo) zvao sam T-Com da pitam kako bi mi ostavili mail, rekao da sam prešao na drugog ali da bi htio ostaviti stari mail. Agent rekao sačekajte, pa onda "na koga ste prešli?" ja odgovorio "na iskon" pa onda on "možemo vam ostaviti stari mail". Tko zna bi li isto bilo da sam rekao da sam prešao na optimu ili da sam na njegov upit odgovorio "a što vas to briga".
A nedavno tehničar "iskona" mi je došao mijenjati router zbog pucanja prilikom uploada i rekao da on inače radi za T-Com ali je gužva pa su njega poslali. Još nisam ni htio mijenjati svog SX763 za Zyxel smeće koje sam malo probao gdje je također veza pucala pa sam si zadržao SX763.
Opet se "riješilo" povećanjem uploada, ali mi je od prije par mjeseci povećan Noise margin a ne znam je li to dobro. (7mj/10mj)
Uglavnom želim reći kako Iskon i T-Com imaju dosta zajedničkog ali ne nužno i opremu u centralama.
Btw je li tko saznao koji routeri bi se dobivali uz vdsl?