Nedavno sam instalirao windoze 8.1 na svoj stolni komp i ostao ugodno iznenađen. Stvar je brza, prepoznala je sav moj hardwer star par godina i stabilna je. Osim čudnog metro sučelja na početku (koje sam odmah riješio sa classic shellom koji radi ko vurica) nemam nikakvih zamjerki.
Sav software koji koristim radi i na win 8.1 a to su itekako veliki i složeni 3D CAD paketi sastavljeni od zilijun manjih dijelova.
Windowsi se dižu brže od sedmice i gase brže, još niti jednom se nisu srušili i niti jednom nisam morao posegnuti za reset gumbom. Uglavnom rade stabilno i dobro i nije mi jasno zašto toliko strke i vike oko ničega a rade zaista bez zamjerke. K tome troše i manje resursa a imaju i integriranih par stvarčica koje mi se jako sviđaju, izmeđuostalog nativna podrška za iso image fajlove. Pošto imam i windows phone (Lumiju) bilo mi je bitno i međusobna integriranost. Stvar radi zaista besprijekorno. Moj onedrive i mail account radi bez ikakvih problema. Konačno nakon XY godina imam lijepo sređene kontakte sa svim podacima o prijateljima i partnerima na više mjesta istodobno. Odmah nakon instalacije i povezivanja sa svojim postojećim računom imao sam sve kontakte sa slikama na kompu i stvar se sinhronizira kroz sve uređaje bez ikakvih petljancija.
Zaista mi nije jasno koji k... toliko halabuke oko ničega?!?