View Single Post
Staro 29.09.2014., 12:06   #440
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Evo mene natrag u temu. Produžavali ugovor za obiteljsku tarifu pa bolja polovica uzela P7. Jučer i danas se igram malo s njim, mobitel je strava. Od izgleda, kvalitete izrade, mase (lagan je). Ekran odličan, baterija drži blesavo. Za sad sve super fluidno i brzo. Nakrcan je mobitel aplikacijama, sinkronizira se jedno 6-7 aplikacija (gmail, wocap, viber, ebay, tapatalk, series guide, vrijeme...), a instalirano 100-tinjak aplikacija i sve kao po loju.

Za Bateriju ne mogu dati konkretne podatke jer ga ja ne koristim, ali cura kaže da kad je obično ponovno punila LG Optimus 4x na ovom ima još 70% baterije. Treba uzeti u obzir da 4X stvarno nije neki maratonac u pogledu baterije.
Ovo sve napisano da mogu, potpisao bih.
Naime, prešao sam s iPhone 5 na Ascenda P7 i oduševljen sam.

Kvaliteta izrade je vrhunska, kao i osjećaj koji imate kad je telefon u ruci. Definitivno pripada vrhu klase.

Kamera je odlična, ali u uvjetima lošeg osvjetljenja ima nešto više zrnatosti nego što je to slučaj kod iPhonea. Vjerojatno je stvar u aplikaciji kamere i algoritmu koji koristi za podešavanje ISO vrijednosti. Sve u svemu, to je Sonyeva Exmor 13MP kamera i u daljnjim updateima vjerujem da će biti još i bolja. Znači, point-and-shoot digitalac slobodno ne trebate nositi.
Prednja kamera je 8MP i bolju prednju kameru još nisam vidio nigdje i nikada.

OS dizajnerski želi biti iOS, a funkcijski Android. Mislim da su našli dobar balans i out-of-the-box imate skoro sve što će vam ustrebati. Phone management je odrađen nevjerojatno pedantno i geekovi će doći na svoje.
Ima podosta zgodnih prečica i zgodnih dodataka na sučelje, i ne bih se doticao sada svega toga jer bi zauzelo previše teksta. Dobra stvar je da možete isključiti ono što vas smeta ili što smatrate beznačajnim.
Eh da, iznenadilo me da ima i "gloves-mode" za upotrebu s rukavicama.
Zgodno.

Zgodan fičr je i ROG tehnologija koja spušta rezoluciju na 720p (ne vidi se razlika golim okom) i zaslužna je za daljnju uštedu energije.
Isto tako, ako se puno igrate, ROG će vam dati bolji framerate u igrama.
Ja eto kao i obično, imam instalirano 0 (nula) igara, tako da mi taj dio nije bitan.

SoC je rekao bih dosta štedljiv i ne crpi puno struje, što uz dodatne opcije za power management čini ovaj telefon prilično izdržljivim uređajem. Tek sam na trećem punjenju i ovaj dio za sada ne mogu komentirati detaljnije.
Sve radi kako bi trebalo, i u upotrebi se telefon doima dosta brzim.
Performanse bi trebali biti negdje u rangu Snapdragona 600, no, eto to su samo puste brojke.

Sve u svemu, nije mi žao što sam ga kupio i veselim se velikom updateu sučelja koje su najavili za studeni, kada će (prema slikama) izbaciti EMUI 3.0 (sada je 2.3); iako - još uvijek se upoznajem i s ovim sučeljem.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote