Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.09.2014., 13:46   #12051
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ovisno kako koja stanica, ali za određenu cifru(koja je i dalje manja od tih 550) prolaziš ko da plina nema, dapače onda možeš i s nuklearnim gorivom proć...poštena država, pošteni ljudi šta ćeš.

A i da imam di šarafat i da mi već nije atestiran ja bi to sve pred tehnički počupao van. Doslovce sat vremena posla.
I granicu bi prešao 100x,a 101x kad bi ti auto otišao u žicu zbog kršenja cca 5-6 propisa, onda bi cijeli svijet bio kriv zbog neatestirane i neprijavljene plinske instalacije? Nemojte se zaebavat s tim ljudi i slušat ovakve nadobudne savjete, zbog neatestiranog plina se može gadno nagrabusit ako vas plavci uhvate Ovdje kod nas na graničnom prijelazu ih je već fajn ostalo bez tablica na autu, dosta se pazi na to. Ista stvar je i na cesti, prometna policija je ovdje na zlom glasu jer su (pre)revni, svako malo netko dođe (ne svojevoljno nego ga privedu prometnjaci) na izvanredni tehnički i plače onda jer je naravno ostao bez auta (tablice dolje, prisilna odjava od strane patrole, auto na parking i zabrana vožnje).
Neatestirani plin može proć nekom ko se kreće u krugu svoje selendre gdje ga svi znaju i gdje ga murija neće dirat (pričam prvenstveno po viđenom u ovim selendrama ovdje, da se netko ne bi uvrijedio nit krivo shvatio, ima ovdje takvih slučajeva xx kroz godine, extrem je bio jedan paraglider koji je 5g regao auto sa neatestiranim plinom i to je bocu imao običnu plinsku u gepeku, kućnu :facepalm, a pokrivao ju je padobranom pred tehnički, na spiku kao ide baš sad na let -.-, a instalacija u motoru se nije vidjela jer je bio plin na flandžu a kućište filtera zraka ogromno), al takvom realno ni ne treba plin u autu. Onaj ko se puno vozi i dolazi sa npr zg regom u krajeve kao ovdje kod mene, di je murija alergična na same sebe a kamoli na 'strance' (granica je tu, pa je 'redovna kontrola prometa' nešto najnormalnije, tj da u 15 km od pp do granice ima 2-3-4 patrole koje zaustavljaju svakodnevno), taj u 99% slučajeva ako je auto (ili vozač) iole sumnjiv ili neispravan završi na izvanrednom i naravno pada. Kazne su abnormalne.

Što se tiče ovog slučaja sa skuterom gore i izgubljenim računom, ne znam da li i dalje ide šema sa dva susjeda/svjedoka i ovjerom kod bilježnika i izjavom u mup-u, nisam dugo imao takvu situaciju ovdje kod sebe ili na tehničkom (do nove godine je išlo sigurno, u 12-om mj lani sam imao zadnji takav slučaj), trebalo bi otić u mup i pitati, ali imho, nije li logičnije otići u pevec pa vidjeti da li kao pravni slijednici starog peveca mogu izdati kopiju računa....