Citiraj:
Autor 2 die 4
|
Obje ploče su dobre, i ova prva je ok za 8 core makar Sabertooth malo odskače po pitanju kvalitete pa je tu i razlika u cijeni, neznam kakav si sa gigom ali 990fxa-ud3 rev 4.0 ti je isto strava ploča a 800Kn
Citiraj:
Autor 2 die 4
|
FX8320 sve je stvar kakav primjerak dobiješ a uštedi se, velika većina se OC-a kao i 8350, neki čak i puno bolje.
Citiraj:
Autor 2 die 4
|
Grafa je odlična što se perfomansi tiče i hlađenja, imao sam dotičnu ali zaboravi na OC, 50MHz je max koji možda možeš dobiti jer je voltage locked.
P.S. provijeri ako je kojim slučajem u međuvremenu izašao kakav novi BIOS koji mijenja priču, rađe idi na XFX R9 290 imali su ih neki dućani po 2650KN, uštediš na procu i hladnjaku (kasnije sam napisao razlog) i eto 290-ke
Citiraj:
Autor 2 die 4
PSU
Neznam, imam VX450 Corsair, ali staro je i kako pucam na tišinu mislim da ću i to mijenjati.
Želim tišinu, što bolji bang for buck, ali prije svega garanciju. Tako da, pucajte.
|
Ciljaj na neki model od 650W+ točno koji model ti nebi htio krivo preporučiti jer nisam baš pratio PSU zadnjih par mjeseci, jer moji TX650 rade besprijekorno već jedno vrijeme i jako sam zadovoljan, isto su ajmo reći 1/3 pasivci jer vent počne raditi tek na 30-40% snage, a i onda se ne čuje ništa + nema cvrčanja.
Citiraj:
Autor 2 die 4
HLADNJAK
Noctua NH-D15 to sam već odlučio jer želim tišinu i performanse i dugovječnost, a za 680kn koliko košta kod distributera mislim da mu nema konkurencije u all in one vodenim rješenjima trenutno.
|
Vidim da si već odlučio, ali čisto jedan dobronamjerni savijet, uzmi NH-D14, jeftinija 180KN kod distributera, nećeš imati problema zbog visine ram-a jer se kod D14 dobije prvi vent od 12cm dok je kod D15 on 14cm, razlike u perfomansama minimalne,....