Pozz ekipa, opet ja.
Skupljam pare i dakako odlučujem se o komponentama. Došao sam do, recimo, konačne odluke oko nekoliko ključnih komponenti pa da vam ih predstavim i da mi pomognete da odlučim konačno kaj uzeti obzirom na potrebe, želje i dakako buđet.
Izlistat ću opcije, a od vas, ako je to moguće, bih molio konkretne (argumentirane razloge) zašto jedno a ne drugo i tako to. Puno hvala na strpljenju, znam da sam dosadan ali nije da svaki dan potrošim 4-5k kn pa bi htio da to i bude dobro utrošeno (dugoročno i relativno gledano)
MBO:
ASUS
M5A99X EVO R2.0
ili
ASUS
SABERTOOTH 990FX R2.0
Proc:
AMD FX-8320
AMD FX-8350
Grafička:
Sapphire R9 280X VaporX TRI-X
ili neki ekvivalent što se performansi i TIŠINE i HLAĐENJA tiče.
PSU
Neznam, imam VX450 Corsair, ali staro je i kako pucam na tišinu mislim da ću i to mijenjati.
Želim tišinu, što bolji bang for buck, ali prije svega garanciju. Tako da, pucajte.
HLADNJAK
Noctua NH-D15 to sam već odlučio jer želim tišinu i performanse i dugovječnost, a za 680kn koliko košta kod distributera mislim da mu nema konkurencije u all in one vodenim rješenjima trenutno.
KUĆIŠTE
Kupljeno, Fractal, Define R4.
Ram imam, hardove isto.
Eto to je to, zahvaljujem i unaprijed se još jednom ispričavam za eventualnu dosadu i neodlučnost.
Lp, Bane.
Edit:
Skroz zaboravio napisati potrebe i želje.
90% igrice, surfanje, HD sadržaj (gledanje filmova itd.) i možda, pokoji put, tu i tamo, ako, skužili ste, malo editiranja oko video i foto materijala (ali nikad neznaš, možda postanem pro

)