View Single Post
Staro 15.12.2002., 18:04   #43
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Doctor ICE, blokovi su ti ZAKON. Prvi put kad sam ih vidio, mislio sam da su napravljeni u nekoj visokoserijskoj proizvodnji u Taiwanu, zaista odlično izgledaju. A vjerovatno i hlade. Zanima me ko prvo, od čega je ona gornja površina, prozirna? I ima li pada u performansama budući da nije od nekog materijala koji bolje provodi toplinu, pa da se i na taj način hladi, tj. da se toplina seli sa bloka na unutrašnjost kućišta?
Znam da je to gotovo neznatno, ali svejedno mislim da bi bilo bolje da je i gornja površina od bakra. Naravno onda više nebi bilo tako estetski primamljivo.
A sada ono sto svi pitaju :
Jasno je svima da se ti blokovi ne isplate proizvoditi 1 kom na tjedan dana, šteta uopće mašine na kojoj to radiš, ali nekakva okvirna cijena bi bila svima zanimljiva.
Recimo probaj izračunat kolko bi bilo da se skupi nas recimo 5ero, ili čak 10, pa zbroji materijal, zbroji kolko te košta rad na mašini, zbroji kolko bi ti bilo realno da zaradiš na tome, pomnoži sve sa dva (šalim se, ovo zadnje NEMOJ), podijeli sa brojem blokova i Buuuum... evo cijene. Apsolutna pogreška je prihvatljiva u granicama +- 100kn, barem meni
BTW, na polugodištu sam nažico 5 iz fizike, u pri-mat gimn.

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote