Pozdrav ljudi. Od nedavno sam postao vlasnik Sapphire R9 290 Tri-X OC. Imao sam isti problem sa Black Screen. Kontaktirao sam Sapphire Support i odgovorili su mi da te kartice imaju krivo podesen BIOS. Poslali su mi novi VBIOS i upute kako flashat karticu. Nakon pracenja njihovih koraka Flashao sam novi VBIOS i otada nikakvih problema. Nema smrzavanja Black Screena itd. Trenutno koristim 14.4 drivere i igram Battlefield 4 i sve radi kako treba. Ovo sam stavio na Sapphire forum i nekoliko ljudi je probalo sa ovim VBIOS i svima je problem rijesen! Kazu da kartica radi onako kako bi i trebala, bez obzira na drivere. Neznam dali ovaj Bios odgovara na druge R9 290 kartice ali meni je pomoglo. Brzina je ostala ista 1000/1300 jedino sta sam primjetio je da je VDDC Offset sada na 25 a prije je bio na 0. Ako netko zeli mogu mu poslat ovaj VBIOS i upute kako je flashat!!!
Edit: Koristim Windows 7 Ultimate X64, te nisam nikakve preinake radio niti sa Windowsima niti sa GPU. Taktovi kartice su stock, i nista nije mijenjano!