View Single Post
Staro 27.08.2014., 17:57   #1
medolino
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Mrežni prioritet i router

Pozdrav ekipa,

Muči me lag spikeovi na mrezi u kući kad neko na drugim kompjutorima koristi internet za ko zna sto (vele da ne skidaju nis).

Opis mreže:
Bnet modem (1 ethernet izlaz) - Cisco nešto
--- Ukopcan u Thomson Speed Touch onaj iz Tcom za ADSL sa wifi
-Preko telneta sam pratio neki tutorial na ovoj stranici ja mislim kako napraviti da prima internet na prvi port i salje dalje na wifi i drugi treci i cetvrti port.
--- port 2 moje racunalo
--- port 3 drugo
--- port 4 switch sa 4 slota u koji je ukopcano jos jedno racunalo i televizija i media player
--- wifi barem 4 mobitela konstantno spojeno (probao sam iskljuciti wifi da vidim je li to razlog, nema razlike)

Kada su 3 racunala na mrezi pocinju lag spikovi i ping skace sa 30 na 150-300 svakih par sekundi, kad otvaraju youtube videe na drugim racunalima se to uglavnom dogadja. Razumijem velika kolicina paketa dolazi na to racunalo i dok se ne izloada malo video skace mi ping.

Nasao sam da se moze QoS stavit pa sam pratio ovaj tutorial http://npr.me.uk/ipqos.html medutim nema nikakvog ucinka, mislim da bi mozda to radilo da je taj router na ADSLu klasicno, ali ovako nista se nije promjenilo.

Mene zanima je li moguce to namjestit da na mojem racunalu ne raste ping (opcenito ili da recimo neka aplikacija (odredeni port) ima prioritet nad ostalim racunalima).

Ovaj router svakih par sati se resetira ali takav je bio od pocetka i to nije preveliki problem.
Mislim da treba novi router, ima li koja preporuka na kojem bi mogao ovaj setup isti napraviti ili neki bolji nacin za to spojiti sve ali da moje racunalo ima prednost preko QoS ili nesto drugo.

Igram multiplayer igrice na pro razini i ovo me probija.

Stvarno sam probao sam to napraviti ali mi nije bas to sve prejasno i ovo kaj sam napravio ne radi.

Unaprijed Hvala!
Lijepi pozdrav,
medolino
medolino je offline   Reply With Quote