Citiraj:
Autor Bubba
Kao sto rekoh, tvoja obrazlozenja su dopadljiva nekome tko ne promisli par desetinki sekunde prije nego sto "prozvace" tvoj post.
|
Kao što rekoh, tvoj počesto neodgojeni i bahati stav i način pisanja na ovom forumu ostavljaju ne baš sjajan dojam (ne znam di su admini kad su tvoji postovi u igri, vrlo često...), a očito nisi prošao one trenutke odgoja od roditelja gdje se učilo o općoj kulturi
Citiraj:
Autor Bubba
Dizel je los jer imaginarni krkan-poduzetnik koji vise vremena provede kao sofercina nego baveci se svojim "poslom" mijenja tri Beemveja jer ih je negdje uspio razvaliti ko beba zvecku. Samo ne znam di, majke ti jadne, jel na parsto km autoputa kojeg Hrvatska ima ili se mozda vozi 300 kroz Karavanke kad ide raditi ozbiljan biznis u Minšen. Ah, ne, cekaj, cekaj, ide u Frankfurt ob Majnu a svi znamo da se kroz NEMACKU moze voziti BEZBROJ na sat. "Svi" osim onih koji su stvarno ikad vozili kroz istu.
|
Taj 'imaginarni krkan-poduzetnik' vodi firmu sa 30ak kamiona, ovlašteni man servis i tak još par 'biznisa', rade prijevoze po cijeloj europi
To što ti imaš neke svoje stupidne teorije o svačijem poslu i načinu obavljanja, tvoj problem
Citiraj:
Autor Bubba
Moram priznat da nisam shvatio potrebu nadoplata pokvarenih autiju koji nisu bili uzrokovani krivicom korisnika; ako je frajer nakon godinu dana i 110k km *morao* kupiti novi Beemve, sto, Dača Logan ima bolje jamstvo?
|
Da, dačia ima bolje jamstvo -.- (možda doduše i ima bolje uvjete, pa moraju imat da bi prodali te cirkuse nekome

)
Nadoplata je išla, jasno, jer se čovjek nije htio više vozit u autu koji bi dobio natrag sa novim motorom, nego je htio jači, te na preporuku servisa, kao što sam i rekao već 5x.
Citiraj:
Autor Bubba
U konacnici, razumijes, nije problem u Grimovoj basni koju si ispricao, nego o autoritativnom pristupu kojeg temeljis pokricem nekoliko apokrifnih pricica seoskih poduzetnika. No, ne brini, pun je forum onih koji su imali TRI Seagate diska koji su krepali i sa sigurnoscu ce ti reci da je to najgori proizvodjac u poznatom ekspandirajucem svemiru, ako ne i sire.
|
Cut the crap plz.
Citiraj:
Autor Bubba
Nema cajger, ali postoji indikator prevelike temperature rashladne tekucine ili njezinog nedostatka u rezervoaru.
|
Razumiješ se u mehaniku ko Fata u nuklearnu fiziku

Bmw ima visko, to ti je drukčiji sustav hlađenja nego na tvom poluproizvodu od 3m s kojim radiš 30.000km godišnje

.
Na sustavu hlađenja sa viskom je još više bitno (jasno ko dan da je bitno i na klasičnom ventilatoru to pratit) pratiti stanje temperature vode u motoru, jer svako odstupanje tj pomak kazaljke preko pola u normalnim uvjetima vožnje znači otkazivanje viska, koji postepeno otkazuje, nikad odjednom.
Citiraj:
Autor Bubba
Meni zaista nije jasno o cemu ti fantaziras - dobio sam 5 godina jamstva na Skodu Citigo, s time da su prve 3 godine bez limita na kilometrazu a ostale dvije unutar neke cifre koju ne znam napamet, no obzirom na skromnih 30ak k km koje radim godisnje tim autom, mislim da upada unutar parametara. Ukoliko auto u tom periodu nece raditi odgovarajuce unatoc tome sto ga servisiram redovito u ovlastenom servisu, kao krajnjeg korisnika mene uopce ne interesiraju intrige oko hladjenja, mijesanja goriva, visokih temperatura ili bilo kojih drugih izdrkavanja.
|
Ne fantaziram nego pričam o stvarima koje su se actually dogodile, a koje su zanimljive krajnjem eventualnom kupcu takvog automobila.
Ili hoćeš još boljih primjera iz prakse gdje su se ljudi morali natezati sa vrlim zastupnicima pojedinih automobilskih proizvođača sudskim putem više godina jer je npr citroen france rekao da oni nemaju veze sa slučajem nego da se sve riješi unutar Hr, a isporučili su 1000 komada poluispravnih citroen saxa u Hr te godine.... I tako, ima toga još....
Dok je gospon sa X5icama mogao proći jednostavno - dobio bi novi motor u prvu x5-icu i vozio dalje, bez suda i maltretiranja žalbama ko ovaj slučaj recimo s citroenom.
Citiraj:
Autor Bubba
Stedili iz nekog razloga ocito jesu i samo najskuplja verzija auta (koja je bezrazlozno tako skupa jer ne nudi nista naspram prve jeftinije) ima na "multifunkcionalnom" displayu informacije o potrosnji, temperaturi vode i slicno. Cinjenica da nedostatak cajgera za temperaturu za tebe automobil predstavlja "poluproizvodom" je... dovoljna sama sebi.
|
Zbog štednje i silnih eko normi nam i je tako sa automobilima zadnjih 15ak godina, kvaliteta proizvodnje se srozala drastično, tj ne kvaliteta, nego trajnost. Lakše je napravit poluproizvod pa prisilit čovjeka da mijenja auto svakih 5 godina, nego napravit kvalitetan i trajan automobil.
Citiraj:
Autor Bubba
Pobjeze mi, htjedoh reci da mi nije jasno zasto ih i dalje hlade vodom, a ne zrakom, saljivo se referirajuci na cinjenicu da mi je vanbrodski motor na maleckom glisercicu jaci od tog u autu. 
|
Bilo je x pokušaja zrakom hlađenih motora u automobilima, no nisu se baš proslavili
Citiraj:
Autor Wolverine
Načuo da netko reko nešt protiv fauvea i švaba pa se propeo 
|