Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2014., 12:00   #11614
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Dizel motor je teži i dizel motor tokće.Uzročno posljedično zbog velikog tlaka u cilindru i samih temperatura.Neka bude veća temp kod benzinca,ali ukupno opterećenje je veće kod dizela.Zato je motor teži i zato lupeta jače.
A o ganjanju i spaljivanju,neznam šta da kažem,vjerovatno se i benga i dizel daju spalit ako se ima volje

edit:
čitajući onu skriptu što sam linkao,na stranici 158 naletih na zanimljivu konstataciju,vezano uz detonacije kod benzinaca,citiram: " Najviše temperature su na sredini čela klipa i one dostižu kod Al-klipova 400°C kod Dieselovih motora (dno im je deblje i masivno) a 350°C kod Ottovih motora (oni moraju s jedne strane biti što laganiji da bi sila inercije pri većoj brzini vrtnje bila što manja, a s druge strane dovoljno čvrsti da izdrže opterećenje visokim tlakom vrućih plinova). Čak ni kod klipova od SL najviše temperature u normalnom radu ne dostižu 500°C."

Ako sam dovoljno pismen to bi značilo da je lakše spaliti klipove na dizelu iako je srednja temperatura u cilindru manja.

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 24.08.2014. u 12:36.
Flood je offline   Reply With Quote