Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2014., 10:25   #11608
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Eto, po običaju, tvoji flamerski i uberprepametni postovi puni kontriranja nekom na ovom forumu nikakve svrhe ne daju nego reportu za flame ili vrijeđanje, kako kad, valjda ovisi jesi ustao na lijevu nogu ili desnu ili pao naglavačke iz kreveta.
Kao sto rekoh, tvoja obrazlozenja su dopadljiva nekome tko ne promisli par desetinki sekunde prije nego sto "prozvace" tvoj post.

Dizel je los jer imaginarni krkan-poduzetnik koji vise vremena provede kao sofercina nego baveci se svojim "poslom" mijenja tri Beemveja jer ih je negdje uspio razvaliti ko beba zvecku. Samo ne znam di, majke ti jadne, jel na parsto km autoputa kojeg Hrvatska ima ili se mozda vozi 300 kroz Karavanke kad ide raditi ozbiljan biznis u Minšen. Ah, ne, cekaj, cekaj, ide u Frankfurt ob Majnu a svi znamo da se kroz NEMACKU moze voziti BEZBROJ na sat. "Svi" osim onih koji su stvarno ikad vozili kroz istu.

Moram priznat da nisam shvatio potrebu nadoplata pokvarenih autiju koji nisu bili uzrokovani krivicom korisnika; ako je frajer nakon godinu dana i 110k km *morao* kupiti novi Beemve, sto, Dača Logan ima bolje jamstvo?

U konacnici, razumijes, nije problem u Grimovoj basni koju si ispricao, nego o autoritativnom pristupu kojeg temeljis pokricem nekoliko apokrifnih pricica seoskih poduzetnika. No, ne brini, pun je forum onih koji su imali TRI Seagate diska koji su krepali i sa sigurnoscu ce ti reci da je to najgori proizvodjac u poznatom ekspandirajucem svemiru, ako ne i sire.

Citiraj:
Eto, zaključili smo da ga nema na nekoliko (i ovo malo navedenih je imho preivše, a kamoli da se javilo više ljudi sa više saznanja tj informacija o tome ima li im auto pokazivač temperature rashladne tekućine ili ne) novijih auta, što je iznimno idiotski potez koji ide na ruku jedino smradovima u autoindustriji jer će zaradit na reparacijama motora.
Nema cajger, ali postoji indikator prevelike temperature rashladne tekucine ili njezinog nedostatka u rezervoaru.

Citiraj:
Uštede valjda, pogotovo u kategoriji tih poluproizvod automobila ionako previsoke cijene za toliko malo auta. Ne vidim drugi suvisli razlog za izostavljanje, osim već ranije navedene uštede ili bezobzirnih primisli da će tako ljudi češće imati problema s autom i zatajenjem motora pa će oni više zaraditi na održavanju tj popravcima.
Meni zaista nije jasno o cemu ti fantaziras - dobio sam 5 godina jamstva na Skodu Citigo, s time da su prve 3 godine bez limita na kilometrazu a ostale dvije unutar neke cifre koju ne znam napamet, no obzirom na skromnih 30ak k km koje radim godisnje tim autom, mislim da upada unutar parametara. Ukoliko auto u tom periodu nece raditi odgovarajuce unatoc tome sto ga servisiram redovito u ovlastenom servisu, kao krajnjeg korisnika mene uopce ne interesiraju intrige oko hladjenja, mijesanja goriva, visokih temperatura ili bilo kojih drugih izdrkavanja.

Stedili iz nekog razloga ocito jesu i samo najskuplja verzija auta (koja je bezrazlozno tako skupa jer ne nudi nista naspram prve jeftinije) ima na "multifunkcionalnom" displayu informacije o potrosnji, temperaturi vode i slicno. Cinjenica da nedostatak cajgera za temperaturu za tebe automobil predstavlja "poluproizvodom" je... dovoljna sama sebi.

Citiraj:
Nego čim ih hlade nego vodom/antifrizom?
Pobjeze mi, htjedoh reci da mi nije jasno zasto ih i dalje hlade vodom, a ne zrakom, saljivo se referirajuci na cinjenicu da mi je vanbrodski motor na maleckom glisercicu jaci od tog u autu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote