Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2014., 03:00   #11601
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Sve to što si ovdje naveo se odnosi na turbine, bile one dio dizelskog ili benzinskog motora. Turbina je turbina i ako si linkanjem ovoga htio nešto dokazati....badava. Sunce je žuto, a trava je zelena Ili hoćeš reći da turbo benzinac treba gasiti odmah nakon vožnje pod velikim opterećenjem, voziti ga stalno na visokim okretajima i sve ostalo suprotnog od ovog što tvrdiš za turbodizele?

Ona X5 pričica o tome da se N57 turbo dizel motor raspao jer je vožen "maksimalno", a N63 twinturbo benzinac sigurno neće mi je isto smiješna. Naravno, genije koji se 250 vozi po autocesti 4-5-6 sati, stane negdje na pišanje i onda čeka da mu se turbina ohladi prije nego ugasi auto? I onda je kriv BMW, ili još bolje, to je problem dizela. Daj me nemoj.
Lool, vidi ovog sad
Da, ako si čitao gore, čovjek je dobio ispriku od strane bmw ag muenchen , te pozamašan financijski popust na novo vozilo, ne jednom, nego dvaput. Treći automobil VOZI, ISTIM režimom, već koju godinu

Također, da si čitao sva pojašnjenja, da, problem je DIZELSKI motor, zbog poprilično većih temperatura koje se odvijaju u cilindru, uslijed svega već preko nekoliko puta navedenog, kao što je veća kompresija, veća temperatura zapaljenja dizelskog goriva, veći tlak ubrizgavanja tog istog goriva, itd itd. da ne ponavljam sve već nabrojano bar 3x.
Turbobenzinac nema toliku kompresiju kao turbodizel, nema toliki tlak ubrizgavanja, nema gorivo kom treba 100°C više nego benzinu za zapaljenje, a ti i dalje uživaj u svom stavu da ti je to smiješno....