Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2014., 02:02   #11600
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
I jedan zanimljiv članak, da ne linkam dalje stručnije publikacije jer stvarno ne želim više ko papiga ponavljat neke osnovne stvari....
http://www.oslobodjenje.ba/lifestyle...ci-neprijatelj
I bitni citat iz članka - "Svaki vozač automobila sa turbo-dizel motorom morao bi se pridržavati nekoliko osnovnih ''pravila''. Nakon vožnje pod velikim opterećenjem nikad ne gasiti motor odmah, već ga pustiti da radi neko vrijeme ''na leru''. Inače potrebno je izbjegavati, kad god je moguće, dugotrajnu vožnju pod punim opterećenjem, a prije dolaska na cilj postepeno bi trebalo smanjivati opterećenje motora. Osim toga, vožnju treba prilagoditi tako da se opterećenje agregata kreće u srednjem režimu obrtaja. Na sve to neophodno je redovno kontrolisati rashladnu tečnost i ispravnost sistema za hlađenje. I ono najvažnije, koristiti kvalitetna ulja za podmazivanje motora."

Pametnom dosta
...
Sve to što si ovdje naveo se odnosi na turbine, bile one dio dizelskog ili benzinskog motora. Turbina je turbina i ako si linkanjem ovoga htio nešto dokazati....badava. Sunce je žuto, a trava je zelena Ili hoćeš reći da turbo benzinac treba gasiti odmah nakon vožnje pod velikim opterećenjem, voziti ga stalno na visokim okretajima i sve ostalo suprotnog od ovog što tvrdiš za turbodizele?

Ona X5 pričica o tome da se N57 turbo dizel motor raspao jer je vožen "maksimalno", a N63 twinturbo benzinac sigurno neće mi je isto smiješna. Naravno, genije koji se 250 vozi po autocesti 4-5-6 sati, stane negdje na pišanje i onda čeka da mu se turbina ohladi prije nego ugasi auto? I onda je kriv BMW, ili još bolje, to je problem dizela. Daj me nemoj.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.08.2014. u 02:12.
1v@n je offline   Reply With Quote