Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.08.2014., 19:04   #11576
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Pa temperatura ulja je nabitnija temp. na autu. Jedna koja bi trebala zanimat svakog vozaca a to kaj ti teoretiziras je skroz nebitno za svakog avg vozaca koji vodi brigu o svom autu.
Ja ne teoretiziram, nego si se ti ko padobranac uključio u solidnu raspravu o kojoj očigledno nemaš pojma, i još iznoš totalno krive teorije. To je isto ko da ja idem banut u neku temu o vešmašinama, usisivačima ili dizanju utega ili pitajboga čemu, što me apsolutno ne zanima. Ne idem u takve topice, a još manje mi pada na pamet pisat tamo neke teorije o nečem o čemu nemam bleke

FYI, najbitnija temperatura za svakog vozača je temperatura vode u motoru, budući da to SVAKI automobil ima (od fiat una 45 iz sredine 90ih ne pamtim auto na ovamo da nema skalu temperature (dotični je imao samo lampicu, koja kad se upali, već je kasno, no imala je mod tinjanja, tik pred zakuhavanje)), dok svaki automobil nema hladnjak ulja, senzor temperature ulja i pokazivač iste na instrument tabli A bome niti povišena temperatura ulja u motoru ne može niti nema iste posljedice kao zakuhavanje vode u motoru, budući da temp ulja može rasti iz preko nekoliko razloga, što ne mora (niti obično rezultira) rezultirati havarijom motora, dok je gotovo uvijek pravilo kad zakuha motor, da strada brtva glave, puknu komore u glavi motora, itd.