View Single Post
Staro 20.08.2014., 00:10   #1
Pingo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Fantomska racunala

Pozdrav,

imam problem vezan uz kućnu mrežu. Inače nisam baš jako vićan oko postavljanja mreže i tehikalija oko toga, ali osnove znam. Do sada nisam imao nikakvih problema oko uspostave kućne mreže i spajanja računala na istu. Ponekad mi probleme stvara WDTV live ali to je za drugu temu.

E sad da pojasnim. Prije tjedan dana mi je gospodin iz Tcoma došao postaviti tj prebaciti telefon na Voip. Sve je prošlo ok, osim faksa. Nažalost nije se moglo postaviti da sve radi , uključujući i faks, s tompson ruterom pa je morao postaviti novi ZTE ruter. Kako sam imao problema sa snagom wlan signala na katu postavio mi je i jedan AP, stari ruter nekakav bijeli na kojemu samo piše Tcom. Sad sve šljaka, mreža, telefon, faks. ALi se od tada pojavljuju na svim računalima koje imam u mreži i neki korisnici tj neka računala za koja ne znam koja su i čija su. Znači, kada otvorim računalo i odem na dio mreža, u medijskim uređajima su mi navedena računala koja su mi u kući i wdtvlive, pod mrežnom infrastrukturom je naveden taj ruter koji služi kao AP dok je u računalima uvijek navedeno 2-3 računala više, tj osim mojih kućnih pojavljuju se nova tri uvijek istog imena i oznaka toga APa (SE555). E sad ta računala fantomska koja ne znam što su uopce me sekiraju. Probao sam gasiti novi AP, reko u njemu je neki belaj, ali nije pomoglo. Povremeno ta računala nestanu ali se jako brzo po nestanku vrate. Kada kliknem na neki od tih računala kaže da winsi ne mogu njemu pristupiti i da provjerim postavke i jesam li pravilno napisao naziv. Nikakve mogućnosti za upravljanje tim računalima ne da.
E sad, jel to problem mreže, novog ZTE rutera, APa ili nečega trećega?
Ima li itko kakvu ideju što bi ovo moglo biti?
HELp.
Pingo je offline   Reply With Quote