Pozdrav svima,
imam u najmanju ruku neobican problem s WLAN umrezavanjem. Naime, od T-Srota sam dobio ZTE DSL931 VII router, nakon nebrojeno poziva upucenih njima, da mi barem probaju namjestiti normalnu antenu koja ce imati sirok krug hvatanja. Naime, radi se o 2 kuce u nizu, u kojima se iznajmljuju sobe. Korisnici se zale, da im ne radi net (ili ne lovi Wi-Fi, ili ako ude u mrezu, interneta ponovno nema). Nabavio sam TP-Linkov wireless range extender
TL-WA830RE , postavljen je po manualu (next to the wireless modem or router), unesene su sve postavke originalne mreze, namjesteno je na Extended range. Lovi signal po cijelom dvoristu, ali u straznji dio kuce gdje se nalazi ostatak soba je pravo cudo uhvatiti signal. Nekoliko soba ima, ali ostatak ne. Imao sam na umu postaviti Powerline adaptere i pospojiti 2 routera (kao da spajam npr. B-Netov Thomson TGW850 i T-Comov Thomson TG782 u bridged mode), ali ima problem - pola soba je na drugo ime, drugo elektricno brojilo... Ima li netko ideju kako prosiriti wireless range, a sve skupa je u krugu 15-ak metara, fizickih barijera nema osim 2 zida... Hvala svima na pomoci!!