@Nikky
Pa ne svadimo se jos... jel
Citiraj:
Autor Prezime
U 99% slucajeva najbolji moguci signal ce biti na najvisoj tocki zgrade, stoga smanji dozivljaj, jer ne pricam napamet.
|
I opet neistina i cinjenica bazirana na teoriji. Kao kod svakih signala tako je i kod GSM signala, prijem ovisi o fortifikacijskim preprekama i cinjenici da je prijem najbolji tamo gdje Dolazi najcisci snop zracenja odasiljaca.
Vislje mjesto ne znaci bolji prijem. E sad ako si ti imao slucaj da je na vrhu aprtmana najbolji signal to ne znaci i nije pravilo da to tako i je u svakom slucaju i 99%.
Na ovom mjestu NEMA telefoniranja, znaci sve ispod te visine nema uopce bilo-kakvog GSM signala a bogme ni metar dva vislje prijem nije bolji nista nego se i gubi... Slunjska brda ako te zanima lokacija i kao sto vidis iako na batini ima jos mjesta da se ide u visinu i ima se kabla bas unutar nekih 10cm gore dolje od sadasnje pozicije sticka ima ok 3G ! signala.
Dakle ekipa koj je tu gleda kako ja surfam na 3g signalu a oni ni telefonirat ne mogu osim ako se malo ne secu po brdu tamo-vamo itd...
Surfao sam i na Mjetu na krajnjem jugu otoka gdje takodjer jedva da se moze telefonirati isto na 3g signalu i bas pomocu routera isto jer se DALO naci signal, stick u sx763 i dd-wrt i radi ok tako da mislim da imam dosta prakse u trazenju 3g signala u pravim zabitima i nedodjima.
Nemoj me krivo shvatiti, ne kazem ja da netreba router i da si bez veze preporucio, samo govorim da prvo treba ustanoviti testiranjem dali uopce treba kupovati router.