Citiraj:
Autor mmeduza
zaključak je da na tom mjestu jedino mogu dobiti 3 crtice na 3g+ :P od toga sam i krenula
|
Ako na tom mjestu gdje ima 3 crtice prekida veza ili se nekad izgubi signal to isto ce se dogadjat i sa routerom.
@Prezime, kak ne kuzis da ako ubode taj stick u router da ce to biti isto istencito po kvaliteti veze kao i samostalan stick.
Nece joj to rijesiti probleme 1000% a i @brmbo dobro kaze jer i sam sam se ovoj situaciji osvjedocio. Na poslu kad sam na terenu imam 3g signal full, leti net i dodje 100 ljudi na vjezbu i amen..., navecer od 18h-23h nemoguce je surfrati maltene...
Jedina opcija koja je radila a da me ne izbacuje ili ne prekida je bio mobilni telefon na punjac i onda wifi hotspot. Bice da se mobilni telefon drugacije tj. da se ne registrira jednako na baznu stanicu kao obican stick ili tablet itd...
Isto tako je moguce da nadje mjesto gdje ima samo jedna crtica 3g signala i da joj veza leti doslovce jer je druga bazna stanica u pitanju koja nije opterecena. Svaka bazna stanica ima odredjeno broj korisnika koji moze spojiti i bilo je i slucajeva gdje se cekalo po pola sata da me spoji uopce.
Inace sto se tice samog prijema 3g signala najbolje rezultate uvjek je davao telefon pa tek onda stick ili stick u routeru a sam router nema nista bolju antenu od sticka, onaj u koji se drito spuca sim kartica.
Prije kupovine routera vrlo je vazno vidjeti dali isti dozvoljava konfiguriranje sticka da se NE prebacuje u EDGE ili GPRS u slucaju da je taj signal bolji od WCDMA ! Dakle router mora imati mogucnost drzati vezu u wcdma only modu bilo i ne signala.
@mmeduza
Dali na tom mjestu veza ne prekida ? Dali mozes surfati normalno ? Skype, igrice rade ok ? Ako prekida i na tom mjestu potrazi neko drugo mjesto gdje ima mozda i jedna ili 2 crtice ali da je veza ok po ovim pitanjima. Trebas naci lokaciju koja nece prekidati vezu, znaci da se stick ili telefon spoje na drugu baznu stanicu koja nije opterecena toliko i ako je sve ok onda ide kupovina routera koji ima mogucnost drzati vezu u wcdma only modu.
Ovaj Airlive Air4G je ok, podrzava tvoj stick i ima mogucnost drzati vezu u wcdma only no ponavljam, kljucna je lokacija a ne router.