1 dan, 1 planina, 2 bajsa, 4 jarana, 4 staze:
...start iz Podsuseda pod vodstvom Mirte i Bere, a oni posvojili Devčića i put pod noge...stižemo prije 10h, dizanje kampa i zauzimanje mjesta kod hala (hrv. toalet)...zapravo kad god smo došli tamo je prazno i uopšte nije jasno zašto se ni'ko tamo ne parkira

. Naravno graja kad smo videli još naše raje gore...ko na maturalcu beše...
...pokupim ja pare i sa Kutlom po kolesa...tamo Alen fant...dobimo 2 Dema crvena (2012.), nema pre-checka bikea...pipkamo gripove (na svima plaču za nove), biramo sa boljim gumama, punimo formulare (ja naravno ispunjavam slovenački, a ima i na engleskom...nisam ništa čito-mog'o sam komotno potpisat hipoteku na golfa), kopira nam fant lične karte...malko pipkamo vilju, vrti on rebound, meni nekaj po shocku i mi bris van...do kampa...oblačimo se kad ono na jednom prednjem kotaču nema 2 žbice, kotač u 8micu...ajmo nazad...Alen raja pravo i skonto pa pipamo koji uzet umesto ovoga...i heto neki sakriveni crni desno (neuko oko bi ga lako omašilo) i ja samo produžim ruku i vleknem ga van...popipam i velim to je to

.
Tutnem Beri bajk i on nekaj vrti i proradio ko novi, aferim brate

.
Vraćam se sa kezom, Bero nam uzima karte...Elvis i ja prvi krug, a Kutle i Herci na zagrijavanje...po flow...pa oni...pa mi flow...pa oni...pa mi freeride...e već nakon 3. vožnje nam postaje svejedno kad 'ko ide već smo žedni odmoraaa brateeeee. Onda počinje šaranje, Herci i ja na flow, Kutle i Herci...neki beru i 2 vožnje zaredom, a Elvis je bio u svakoj vožnji kad god nitko nije htio i nabro je preko 10 spusteva, ja sam na 8 stao...
Nakon 2. ili 3. vožnje na samom kraju flow kod onih stepki vidim na dnu Mirtu, Elvis i ja kočimo...sfrko se volan i ogrebala nove čehle, to je prvo što mi je rekla kada sam joj prišao da vidim kako je (ipak nove TLD moto...brate

). Otek'o prst, odmor sledi...
Negde na sredini dana velim ja Elvisu hajmo probat freeride, čovjek je sve kamenjare pojeo a ja čim vidim belo, stresem se k'o ono kad gurnete prst u štekdoznu...na najgorem delu neka raja stala nekaj vrtit po bajsu i sam Bog dao pa sam morao i ja stati...tolko ima kamenja i n zavoja i izlaziš tek kada prođeš sve...

...posle ima jedan široki i brzi makadam i zbog toga više nismo išli na freeride, a i spaja se na flow dalje...
Elvis i Herci odoše (Herci kamerman) kad ono vraća se Herci sa maskirnim bojama, sfrkal se na kamenjaru (ima na videu)...postrugal levu podlakticu...malko će da pauzira...Kutle odmara...
...Elvis i ja (pikirali na world-cup i to sami da nesmaramo raju sa kočenjima): kad na vrhu sretnemo Zvonkeca (operator) i Roka (neki beli bajs) i vele oni da idemo z njima po flow i pokazat će nam skretanje...gas, kočnica, gas, kočnica, momci ko zeke skaču...lepo nema šta i mene malko ponese i puste oni nas prije onih tunela da oni skoče a mi ispod prođemo pa se nađemo posle step-upa...prođe Elvis i povučem ja brzine na stepu i baci me u zrak i samo okomito se k'o cigla srušim na bok na sam vrh i otkližem po desnom boku do sredine...što brže se dižem da me ne ubije neko, a kako sam taHman bio u rupi, doleće i preleće ne Roko i viče: "OOOooooOOOOO" i skoro mi skine skalp...ja se ko irokezi povlačim dole, vučem bajs na stranu, otresem prašinu (Bogu hvala na svoj zaštiti koju nosim) i svi živi i zdravi furamo dalje...oni flow a mi WC. Staza ima masu mina, tj. najbolje bi je bilo prvo odšetat, ali za prave, i onda...jer ovako i sa brenzama na nekim mjestima nemaš previše izbora...ali je staza za prave momke, nema šta...nije bezveze WC, a to kako raja vozi kad prođe pored tebe na npr. gambleru 2014. to je k'oda gledaš natjecanje u fatanju muva šakama i sad imaš baku od 80 godina i mene

. Mi na jednom mestu bacamo poglede, a lik pored nas s desne strane bukvalno skače iz bazena u bazen, bez jedne noge na pedali jer ga izbacalo...uleti u bent i samo prašina...odeeeeeee
Odradimo WC, u komadu smo, živi i zdravi...puni dojmova dolazimo u bazu...svi dole...već je oko 18h, meni već ruke u sleep modu, glava isto...kad veli Bero (a jest ljudina), kad je čuo da smo fascinirani WC-jom: " Ajde još da illegalku vidite!" U tom momentu alter ego se budi, ja k'o novi...šta ti je glava...adrenalin...
Krenemo, vrištim od sreće, svako malko se derem "tooooo Markane, fijuuuu"...korjenje, rastresito, zemlja, šuma celim putem, nije razrovana kočenjima (nema onih rupa ko na WC-ju)...nešto tipa pilana i to na n-tu. Lično za mene NAJbolja staza na Pohorju

.
jedna scena iz filmaaaaa
Vraćamo bajsove, pakiranje, malko do pump-tracka vidjet kako se radi back-flip...opet za Berom, Macelj...mi na autoput...šaketanje...sva'ko sebi...pogledi "idemo opet"...spavanjac...
...ne sanjam, proživeo sam još 1 san: sve staze na Pohorju, na Demu ceo dan...ponovilo se...bez padova.
Elvis
dole glava, Elvis
gore glava