Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.08.2014., 01:42   #11448
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Sve i svasta, trenutno Fiesta 1.5 mk7, ali ne zadugo
1.5? Koja je to?

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Sve je to meni jasno. Ali u par navrata san vidio kad na magistrali prvi ide 50 ovi ostali puse, jer su stranci pa ne pristizu u "naselju" i eto onda kolone. Ko zna od Lava prema Omisu put moze svjedocit tome svakodnevno...
S obzirom da imam odličan pogled na prvi pravac poslije Lava, a i iša sam milijun puta prema Omišu, znam da priticanje ne dolazi u obzir iz razloga što kroz Podstranu se svako 10-20 metara spajaju kolni prilazi na magistralu, a kroz Duće i Dugi Rat zbog nedostatka parkinga ljudi parkiraju nekoliko centimetara od ceste, a same kuće su takve da se direktno s vrata izlazi na cestu. Tu se ne usudim nikoga preticat ni u gluho doba noći, pa čak je 60 km/h poprilično nesigurno na nekim dijelovima di je ograničeno na 40. Ali problem je šta se sa socijalnim autom bez problema na tim mistima i kroz zavoje može vozit 90-100. Tako da sigurnost najviše ovisi o mentalnom sklopu vozača, a dobar dio njih funkcionira više nagonski nego razumno.
Primjer:
Pohrani.com
https://www.google.hr/maps/@43.46088...UNdcTdRp2A!2e0

Eh da, prije par miseci sam baš na tom pravcu iza Lava skreta ulivo i neki je magarac u W203 (C-klasa) pretica 3-4 auta koja su se taman posložila iza mene dok sam usporava da skrenem u tu manju ulicu. Da nisam pogleda u retrovizor prije skretanja ostale bi palačinke od svih troje u autu (stara Fiesta).
Nisam mu stiga ni zapamtit tablicu, a dobro pamtim tablice, već pratim nekoliko lokalnih divljaka, kad skupe dovoljno prekršaja u mojoj bilježnici počet ću ih tuć.
Emissary je offline   Reply With Quote