View Single Post
Staro 14.08.2014., 01:44   #3
goranbo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Hvala na trudu ali ne pomaže mi to baš mnogo.
Nisam previše, skoro nimalo, mijenjao po postavkama (prčkao jesam, ali mijenjao nešto previše nisam, jer u biti i nema šta tj ne diram što mi je prekomplicirano, neke napredne postavke; ali budme možda jednom napravio factory reset iako mislim da to nece rijesit stvar)
Alternativni voip operater sma registrirao, to radi kak treba (odlazni pozivi, dolazni ne mogu jer tak i tak nema uslugu broja za taj alternativni operater)
Ima opcija da se doda "#0", ili se duze pritisne zelena tipka, i onda zove preko fiksnog.
Dolazni pozivi na fiksni (T-comov broj) rade normalno.
Ali kada ja zovem s tog fiksnog, velim, uvijek je zauzeće. U principu, ne znam šta bi to moglo biti (a nije ni problem s dialplanom tj predbrojevima).

Zanimljivo je da mi je samo dvaput proslo fiksno biranje, ali sam već zaboravio u kom slučaju - ali otprilike: kada bih postavio to sve, spojio, registriro voip alternativni itd, jedan poziv s fiksne linije prođe, a poslje toga više ne.

Upute telefona sam isto prošao, nisam naišao na nešto što bi mi pomoglo. google sam također detaljno konzultirao, ali mislim da ova marka nije tolko popularna na engleskom govornom području, možda bih trebao malo surfati po njemačkom internetu (al opet, Nijemci su dost bogati vjerojanto rijetko ko vis ekoristi ovakav telefon), a i ne znam njemački.

SUmnjam definitivno na IMS, ali ne mogu biti siguran. Kad promisliš, čudno je da javlja zauzeće.
Ali biranje ide ovako, tj tijek: Dakle ja otipkam broj i stisnem da se bira fiksnom linijom. Onda prvo cujem da se broj otipkao (dakle kao tone dial), tek onda cujem liniju od T-coma (dakle tu-tuuu, tu-tuuu), i onda malo kasnije zvuk za zauzeće.

Jasno mi je da je moguće da uredjaji ili softveri uredjaja nisu kompatibilni, ali s druge strane se nadam da nije to i da ima neki nacin da se to poštela.

Sad kad bolje promislim o opisanom tijeku, mislim da problem vise lezi u T-comovom ruteru i IMSu, nego na IP telefonu.
Jer kad se ja spojim s tim IP telkefonom na ruter i na fiksnu liniju, ali da bih birao broj... e u biti ne znam (ali cini mi se ko da ruter otvori liniju tu, i da onda javlja zbog toga zauzeće)

Inače, da vam dam malo egzaktnih podataka, na ZTE ruteru, u VOIP call logu (dakle IMS), uopće nema tih odlaznih poziva kje pokušavam raditi, samo dolazni...

Zadnje izmijenjeno od: goranbo. 14.08.2014. u 11:12.
goranbo je offline   Reply With Quote