Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 12.08.2014., 13:13   #30842
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this:
Ma ok, ak nema drugog izbora, posluži.
Ja pak već godinama u Zagorju gradim roštilj a još nije gotovo

Citiraj:
ja sam se preporodio od kad mi se igomat otvorio prek puta kuće... napokon dobro i meso i mesne prerađevine.
Znao sam kod njih u Španskom uzet, ok su, samo su dosta skupi.

Citiraj:
još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac.
Tako sam i ja u Žumberčanki dogovorio par puta. Isto su ok, i uvijek mogu nazvat i reć kaj trebam a oni mi vele kad dolazi friško i kad da dojdem

Mesnic na Dolcu uglavnom izbjegavam, nisu mi se nešto pokazali, ni kvalitetom ni uslugom.

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Sv. nogice i juneća kost daju ono nešto što lijepi čube kad jedeš a svi pitaju kaj je to nutra da je tak slasno.
Naravno, kost i nogicu izvadiš kad je gotovo i daš pesima jer se nogica nemre skuhati da bi bila mekana.

Uj, ovo ti je super ideja, taman mi ostalo skoro dve kile kosti od ramsteka, a još sam ih tak spandlal da ostane mesa za ubacit ih u juhu i sl. Odvojil sam si malo i mesa s masnoćom za grah, gulaš i sl.

Kod frenda sam nedavno probao grah s junetinom (ovako nešto slično) i oduševio se.

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Ja se već par godina služim improviziranim roštiljem.
Rešetka iz Konzum Akcija za 15 kn, dimenzije 75 x 35 cm. Stane na nju 2,5 do 3 kg mesa. Ovisi o debljnini vratine.
Roštilj je složen na starom metalnom birtijaškom stolu. Na njega je složena stara puna cigla i još jedan red okolo koji je pritegnut vinogradarskom žicom. S njega sam prošle godine za sat vremena nahranio 40 ljudi.
Ja kad već planiram gradit stavio bi žlijebasti profil, ne rešetke, finije mi je i lakše je peć.

Citiraj:
Ako netko treba dobar ugljen.
http://www.ogrjev.hr/

Velika vreća ima skoro 30 kg i košta 65 kn. Ugljen je bukva-grab, veliki komadi, nema prašine.
Za manje količine mesa pečem drito na žaru od drva, a za veće količine su briketi zakon