Citiraj:
Autor emilblomsky
Mozda je do memorijskog kontrolora na procu?
jesi kod ciscenja vadio proc ,mozda ti nije dobro legao,mozda je ostetio pinove na ploci,ako je intel,jel?
imao sam takav slucaj.
|
Proc nisam dirao niti micao zajedno s hladnjakom.
Citiraj:
Autor sandokan111
Ja ne bi tako lako odustao. Ja bi to jos malo mrdao i mjenjao. Isti kazem slucaj kod mene, samo eto meni je iz 3ceg pokusaja uspjelo i evo sad radi kako treba sve fino. A isto je tak pistala nakon ciscenja itd itd itd. Mozda i ne utisnes dobro memoriju. Meni ako se sam keks ne zalocka ne sjeda dobro.
|
Probao sam s gumicom pinove, probao druge ram module, pod povećalom gledao konektore na matičnoj, čak sam provjeravao i stražnji dio matične da nije neki lem popustio.
Jednostavno nemam pojma kaj se dogodilo. Samo znam da moj način rada na kompu nije više moguć bez problema jer uvijek zapunim preko 90% memorije
EDIT: Probao sam staviti kekse u 1. i 2. slot no kad upalim komp boot zašteka prilikom čekiranja memorije.
EDIT2: Sad je proradilo i piše mi ovo:
A u manualu ploče piše ovo:
Citiraj:
Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDRII1 and DDRII2) with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules.
|
A obje meme su mi dual sided tako da MORAM koristiti 3. ili 4. slot ako želim da mi oba keksa rade. Idem još jednom sve rastaviti i probati vidjeti kaj se događa. Ako ne složim rješavam se matične i rage quittam