Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.07.2014., 16:33   #11288
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
Pozdrav, znači pitanje, auto Hyundai accent GT 2001.god. 1.5 GT, klima , nove alu felge, nove gume, 240000 km presao za 1000€, isplati li se kupiti, kakav je hyundai, prvo bi mi auto bilo , danas ga vidio, i provozao, sve uredno s njim.
ja nemam GTa, ali imam 1.3 benzinca sa malo do 200k km-a.

dakle, gledaj rubnjake kakvi su. vrata, pogotovo vozaca. pogledaj koliko trosi ulja (malo zaebano, znam, ali hoce poceti jesti ulja, pogotovo ako se gura jeftinjak na pun k ulja i ganja se).

i to ti je to. iako iskreno, po meni je para jako jako dobra, 1000 jura nije puno i ako je s autom sve ok (ma da i zahjeva 1000-2000 kuna), trebao bi biti miran sljedecih par godina bez frke. to sto ima 240k km je ono, nije bezbolno, ali ako je odrzavan, radi on jos puno puno prije nekog ozbiljnijeg zahvata na motoru.

i najbolje - odvezi ga nekom majstoru, pouzdanom majstoru. ja bi ti preporucio mog majstora koji mi odrzava auto vec +10 godina (od prvog dana, covjek radio u hyundai servisu, kako se kuca zatvorila tako je nastavio u svojoj garazi), ali to je naravno sisak. ali neka se jave ZG ljudi pa ti daju preporuku, ti majstori ih poznaju u dusu i znaju sve sto treba gledati.

dok sto se tice preporuke, skoro svi koji su ga rekli ce reci isto - zahvalan i dobar auto. nije atraktivan, nije poletan, ali ima vise nego dovoljno snage (ovaj moj, sa slabijim motorom) za 4-5 osoba, mozes se upustiti u prestizanja, jako ugodan na nasim cestama (sto se tice rupa i lezecih), u zavoju nije nesto jer se naginje dosta....... i to je to. unutra poprilicno dosadan i bezidejan, izvana ok izgleda, dijelovi od jeftini (zamjenski, original polovni) do negdje fuj - daj polovno jer je novo preskupo.

odrzavanje regularno, svakih 10-12k km ide novo ulje i filter, filter zraka se meni mjenja svaki drugi do max treci servis, i to je to. samo redovno odrzavanje i auto ide bez frke i problema. potrosnja (ovog mog, po tome se ravnam odokativno) ce ti biti od 6 do 9 litara, cak i jace ako ga budes ganjao po semaforima. jebiga, benzin.........

i da, jel to ovaj akcent - http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-...t-oglas-277645

ako je, prvi vlasnik je odlicna stvar. pogotovo nije lupan, sitniji popravci na limu su morali biti ili nije vozen po snijegu uopce. i s obzirom da je ovo druga linija (ja imam trecu), pogledaj koliko je pod hrdav. to je kod mene puno bolje izvedeno, prakticki to je jedina veca razlika izmedu druge i trece linije.

Burko je offline   Reply With Quote