View Single Post
Staro 13.12.2002., 00:43   #29
Doctor Ice
Registered User

Doctor Ice's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Thumbs up

Citiraj:
Originally posted by Rulac
Znam da uletavam nepropisno
Al sta mogu kada svi traze temperature.

Na njuzu sam vidio:
copy/past

Ne znam kolko je to tocno jer mjerenje moze biti uvijek krivo, al prema ovim misljenjima ako nema hladnjaka ili mozda ventica na njemu onda su donekle i dobre temperature, al ako ima hladnjak i na njemu ventic, po mom temperature su previsoke jerbo duron na default naponu po mom ne grije bas tak jako.
Bravo majstore, svaka cast

Evo ovak je bilo. Bil je to blok za chipset, cold plate, kojeg sam sa svojim univerzalnim holderom opalil na durona, da vidim kaj ce biti.

I bilo je ovo gore.

No moja poruka vam je, kad netko opali temperature - tolko i tolko, uzimajte to s rezervom. Zakaj? Jer je previse faktora a koji ovise od slucaja do slucaja.

Konkretno u gornjem slucaju to mi je onda bil test sistem, i doticno govance od asusa je lagalo za nekih 7 do 9 stupnjeva (ak ju netko ima zna o cemu govorim). Cak razne revizije biosa pokazuju razlicite temperature i tak, ja to onda nisam znal nego sam se boril s vjetrenjacama i pokusaval napraviti sto efikasnije blokove. (bil sam jedan od onih koji su vjerovali ASUSu ) Evo linka gdje su sva sranja na jednom kupu (trebali su staviti sliku septicke jame) http://www.a7vtroubleshooting.com/tr...hoot/index.htm

Evo jos jednog primjera.
U Vidiju je u vise-manje svakom broju test nekog zracnog kulera. I tak uredno navode temperature, i vise-manje testni setup, a zadnja fora im je 24h testiranje:clap: I tak pitam ja njih zakaj nikad ne pisu koja je temperatura zraka, dal drze plocu na stolu ili u kucistu i sl. Jos ja pretpostavil; klima (Vidilab), cca 22 °C. A kad ono izmotavanja kak je klima bila pokvarena, pa su temperature bile izmedju 35 i 50 °C, kak sad radi ali vise hladi kancelarije, ali po Intelu je zahtjev na testiranje hladnjaka 35 °C i da su to oni zadovoljili. Eto, usporedite onda kak daje temperature Doctor Ice a kak Vidilab.

A da ne pricamo kak nekima idu temperature proca ispod teperatura u kucistu, i slicnih natprirodnih pojava

Ono kaj ja preporucam za ocjenjivanje neceg su usporedni testovi na istoj konfi, gdje se vidi relativni odnos kaj je bolje.

Na svim "konvencionalnim" sistemima hladjenja temperatura okoline je najbitnija stvar da bi mogli ocjeniti efikasnost nekog rashladnog sustava ili nekog njegovog dijela. (ajde nakon mojeg maila i Vidilab ju je pocel pisat , no to ne znaci da im trebam vjerovati). I kad je sustav efikasan, svaki daljnji napredak u efikasnosti izaziva sve manje krajnje promjene u rezultatu, jer se asimptotski priblizava teoretskoj granici, koja je ovisna o temperaturi okoline i o samom dizajnu procesora. Znaci na toj razini jedan stupanj znaci puno, *ebote, a to je npr. razlika izmedju temperature zraka na 10 cm od poda sobe i na 1m od poda. A da ne govorimo o promjenama vanjskih temperatura, koje mjenjaju i temp prostorije, ili zimi o grijanju prostorija. Bez klime nema konstantne temp okoline. Pa ak stvarno opalis 24h test, kaj uzimati? Ja koristim logiranje u MBM log file, s tim da mi dodatni senzor na kablu prati promjene temp okoline, pa kasnije za varijacije temperature okoline korigiram rezultate.

Nego malo sam oduljil, ali hteli ste temperature

I s obzirom na sve ovo dal vam se cini korektan stari test koji je majstor Rulac pronasal negdje u bespucima Usneta?

I da ne zaboravim, hedgehog za athlone je planul, ostal je jedan za potrebe mojih testova, slikanja ili za uzorak ak bu trebalo ponovit kakvu serijicu
I BTW, nitko od sretnika nije opce pital za temperature
(ujebote, sad nemam kaj za dati ak dobim plocu na nagradnoj igri, kak sam obecal:confused: )
Doctor Ice je offline   Reply With Quote