View Single Post
Staro 21.07.2014., 21:24   #11
DMan
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Hvala svima na idejama i prijedlozima.

Prvo jedan ispravak: oblik IP adrese je ustvari 192.168.200.xxx (znači treći segment je 200 a ne 100), pretpostavljam da to nešto mijenja na subnetu s kojim bi se moglo proširiti?

Što se tiče administracije mreže, ja nisam osoba koja je zadužena za to, nego samo pokušavam naći nekako (privremeno) riješenje dok se uprava ne odluči na temeljitu reorganizaciju mreže (što vjerojatno neće doći brzo na red...). Sama mreža ima iste temelje od kada sam ja počeo raditi, a to je bilo prije 15 godina. Onda je imala možda 20 IP adresa, a ništa se godinama nije činilo da bi se prilagodilo novim uvjetima dok nije postalo pregusto :-(. Sistemac nema neku ideju kako to riješiti, tako da sam prisiljen ja naći neko privremeno riješenje da si mogu umrežiti računala na kojima radim.

Sva računala imaju statičke adrese, i to bi bilo dobro ne mijenjati. Mogu li nekako proširiti raspon za bar 254 klijenta? To bi trebalo biti dovoljno za par godina. Što se tiče performansi mreže, neka radi bar nekako, a ako bude problema, možda to natjera upravu na promjene?

Hvala još jednom na svim savjetima i prijedlozima :-)
DMan je offline   Reply With Quote