Dobar dan
uvijek mi je bio jedan upitnik iznad glave sto se tice konzola.
dakle ; izadje xbox 360, 2005-e godine \ ili 2006? ok dakle tu negdje.
i do 2014! (7mi mjesec je vec!)
vidim za njega ima igara, novih, u ducanima !
prije nekoliko tjedana sam nabavio igru Dead Or Alive 5 Ultimate - evo vam link da vidite kako to DOBRO izgleda!
https://www.youtube.com/watch?v=EcCavSNqmqo
kao sto vidite grafika je ono

sasvim solidna s obzirom da se igra na u biti konfiguraciji (u xboxu) koja je iz 2005e godine ! (ako ne grijesim , jer neznam dal je to isti hardver unutra ili su pojacavli procesore itd, al opet bilo bi nelogicno jer onda netko tko ima 1. verziju xbxoa 360 i ovu danasnju nebi mogao igrati iste igre)
i NFS Most Wanted (novi) zua Xbox 360, izgleda isto jako dobro!
e sad, pitanje:
jedna konfiguracija (pc) iz 2005. god, kako bi ona izdrzala do 2014 da moze vrtiti igre, na ovoj razini grafike?
a xbox moze / konzola / slicno /
do dan danas dakle vrtiti igre , koje izgledaju spektaktularno , BEZ IMALO ŠTEKANJA, ono - nevjerojatno!
a za kompove nas stalno tjeraju dak upujemo harddver?! evo xbxo 360 sam platio 1600kn - novi.
cak i da sam ga kupio kada je izasao -2005-te, recimo da je kostao 4200kn tada (tako negdje se krece cjena kad izadje nova konzola right?).
- da sam ga tad kupio
i da mi vrti nove igre na ovoj razini, grafike i svega, do dan danas (7 mj 2014 god)
je i vise nego odlicno! pa di cu naci komp u 2005-oj koji ce mi do danas dakle vrtiti igre tako dobro ko sto konzola moze (s spektakularnom grafikom tid)
mislim da bi mi komp za 4200kn, u 2005. god mogao vrtiti do 2008-me 2009-e igre na dobroj grafici, nakon toga bi se mučio, i onda kasnije bi morao dati opet novca za novi, dakle opet 4200kn, - i on bi opet trajao ~3godine., morao bih kupiti opet novi 2013. god za nove igre.
za igre ispadne da je konzola duplo jeftinija, cak i troduplo!!
pitanje:
kako je moguce da tako star hardver iz xbox konzole (ako je tocno da je isti hardver tj kofniguracija u prvo jverziji xboxa 360 dakle ovoj koja je prva izasla 2005e i ovoj danasnjoj, mislim bilo bi nelogicno da je updejtan, jer ovi sa starom verzijom onda nebi imali dovoljno jak hardver za nove igre koji ovi na novom xboxu igraju normalno right?)
vrti Nove igre, ovako dobro?! a da bi isto to dobio s PCevima morao bih kupiti vijerojatno 3 pca, s obzirom da za igre izdrze pratiti negdje ~3-4god.
tnx