View Single Post
Staro 20.08.2005., 22:03   #20
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv Zanima me ovo:
Ridata DVD-R - Ritek - Traxdata DVD-R - Ritek - Mirror DVD-R - Taiyo yuden - Kazes da traxdata ne valja trajno. Po mom iskustvu traje vise od ostalih. Zanima me sta je sa kvarkom i emtecom koji su se pokazali kao smetje mediji ako ih snimas na 4X DVD ili vise od 16X cd. Uvijek neki problem sa njima. Da li negdje postoji neka rang lista medija dostupnih u nas pa da se probamo ravnati i da probamo sve te medije pa da vidimo kakvi su svi u praksi.

Yuden je prva tvornica, sinonim kvalitete, al zasto se pojedini medij ponasa kako se ponasa...

Rekoh vec da se svaki medij proda u dovoljnoj mjeri da ce generirati dovoljan broj ljudi koji ce u isto vrijeme biti zadovoljni i oni koji ti nece biti. Ali Ritek (pogledaj analize linkove na pocetku teme) bas ne spada u neki vrh. Obicno se TDK povoljnije prodaje kad je Ritek a isto vazi i za Ricoha, koji doduse ipak cesto i sam radi ili bar stavlja code da radi. No u njega vec dugo ne sumnjam na kvalitetu jer je zbilja krema kreme.

Emtec se kao koristi BASF "ostavistinom" , ali osim same slicnosti sa BASF logo-m to su ciste bajke jer BASF je odavno manio se media, izgleda da je Bio tehnologija puno unosnija sa BASF.

No i dan danas se moze BASF naci po nekim selektivnijim web ducanima, izgleda da je dosta media proizveo pri odlasku, no ti su vecninom CD-i.

Zadnju seriju je radio (2001) studijske analogne Ampex kompatibilne trake i DAT kazete, ali odonda nista.

A Emtec je vise nego upitne kvalitete jer gotovo redovito kotira bas u onim naj konzumentnijim lancima siroke potrosnje (velik shoping centri) no zasigurnbo je netko i sa njim zadovoljan.

No imao je i neku skupu seriju CD-a za zapadno trziste.

Domaca rang lista u casopisima je obicno $ motivirana, a bas neki
HR link mislim da nema, osim da to sam napravis

Mada mislim da mi je barem po jedan od svih medija naisao u ruke.

Od vecih imena Princa stavljam na dno dna.
Prijatelj iz Canade koji je radio u tvornici TDK-a je rekao da Princo uopce ne isplacuje svoje licence i da stalno nesto mulja.

PS: Za HR dosta ažuran komentar

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 20.08.2005. u 22:22.
Visage je offline   Reply With Quote