osnovni preduvjet je da preko HDMI-a preneses 2560x1600 da grafička ima HDMI v 1.4 , moja ima, isprobao sam sa HDMI to DVI dual link adapterom+ DVI DL kabel na taj adapter, to ne radi....ali nisam jedini, vidim po svuda da tako uredno ne radi....dobiješ 1280x800 rezolucija (točno 4 puta manje od nativne) , dakle HDMI otpada a monitor ima samo DVI DL priključak. Radi se o Samsungu 305t.
Cjeli vikend čitam o tome i ustanovio sam da ili imam loš (neispravan DVI) ili mi ATI 6850 na tom portu i toj rezoluciji radi probleme, ne bi bio jedini, evo:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1479054
kod mene se ne pojavljuju zelene crte preko ekrana već zelene točkice , mjestimično i ponekad (pretpostavljam kada je bandwidth prevelik za moj kabel) a može biti da je i do grafičke.Stvarno ne mogu znati. Idući tjedan ću probat sa drugim DVI kablovima i drugom grafom pa ću vidjet.
Zaključujem da problem nije do monitora je sve uredno radi na 1280x800 piksela, nema nikakvih artefakta, na 1920x1080 i 2560x1600 zelene točkice se pojavljuju.
Do sada ovu grafičku nikada nisam imao spojenu na DVI pa neznam kako se ponaša, možda je stvarno do ATI-ja kao i kod ljudi sa linkanog thread-a.
Ako netko ima još neku ideju, slobodno