Hy ljudi,
Ovako imam stariji komp HP d530
https://h10057.www1.hp.com/ecomcat/h.../05/DG061A.htm
Problem je taj što kad odem na restart, kod paljenja se pojavi prvi ekran s mogućnošću ulaska u bios i ostalo, te nakon toga crni ekran, što znači ne da piše no signal na monitoru ili tako nešto nego jednostavno crni ekran.
Ako komp ugasim na shut down i upalim normalno na gumb to se ne dešava.
E sada što sam sve probao.
Prvo sam izvadio bateriju od BIOS-a jednu večer i drugo jutro probao, ništa. pa sam update-ao novi BIOS (doduše iz Windows-a) i dalje ništa. Ali ući u BIOS naravno mogu normalno i vidim da je update bio uspješan.
Nedavno sam bio kupio nove rame-a 4x1GB i novi processor 3,2ghz. i shvatio da mi se previše grije, pa sam vratio stari procesor. I radilo je neko vrijeme normalno, tako da ne mislim da je to uzork, ali sam probao vratiti stare rame i sve slotove probao (da npr samo jedan stavim) i dalje ista greška. Probao sam s novim hard-om (i novi windows stavio par puta). ista stvar. Imam dodatnu grafičku (ima i integrirana) pa sam mislio možda je ona, ali kako onda sve to radi kad ga normalno palim a kad odem na restart ne.
Mislio sam reko možda mogu raditi na kompu bez da koristim restart, ali je problem recimo kad update-a windows u nekim funkcijama ga automatski restarta, kao recimo kod prvih update-a nakon instalacije windowsa.
Mislio sam možda reko pinovi se nakrivili tokom izmjene procesora ili ram-a, ali zar onda nebi uopće radio.
Stvarno mi ne pada niti jedna ideja još na pamet.
Ako tko još ima neku ideju samo pišite, hvala unaprijed.
Ja sam ostao bez