View Single Post
Staro 18.07.2014., 12:16   #1
Jaaa
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Restart ne funkcionira, ali paljenje normalno i gašenje da??

Hy ljudi,
Ovako imam stariji komp HP d530
https://h10057.www1.hp.com/ecomcat/h.../05/DG061A.htm
Problem je taj što kad odem na restart, kod paljenja se pojavi prvi ekran s mogućnošću ulaska u bios i ostalo, te nakon toga crni ekran, što znači ne da piše no signal na monitoru ili tako nešto nego jednostavno crni ekran.
Ako komp ugasim na shut down i upalim normalno na gumb to se ne dešava.
E sada što sam sve probao.
Prvo sam izvadio bateriju od BIOS-a jednu večer i drugo jutro probao, ništa. pa sam update-ao novi BIOS (doduše iz Windows-a) i dalje ništa. Ali ući u BIOS naravno mogu normalno i vidim da je update bio uspješan.
Nedavno sam bio kupio nove rame-a 4x1GB i novi processor 3,2ghz. i shvatio da mi se previše grije, pa sam vratio stari procesor. I radilo je neko vrijeme normalno, tako da ne mislim da je to uzork, ali sam probao vratiti stare rame i sve slotove probao (da npr samo jedan stavim) i dalje ista greška. Probao sam s novim hard-om (i novi windows stavio par puta). ista stvar. Imam dodatnu grafičku (ima i integrirana) pa sam mislio možda je ona, ali kako onda sve to radi kad ga normalno palim a kad odem na restart ne.
Mislio sam reko možda mogu raditi na kompu bez da koristim restart, ali je problem recimo kad update-a windows u nekim funkcijama ga automatski restarta, kao recimo kod prvih update-a nakon instalacije windowsa.
Mislio sam možda reko pinovi se nakrivili tokom izmjene procesora ili ram-a, ali zar onda nebi uopće radio.
Stvarno mi ne pada niti jedna ideja još na pamet.
Ako tko još ima neku ideju samo pišite, hvala unaprijed.
Ja sam ostao bez
Jaaa je offline   Reply With Quote