View Single Post
Staro 13.07.2014., 16:35   #1
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
kakav videonadzor?

planiram montirat 2-3 kamerice doma, jedna da gleda na verandu, druga na parking, i treću doma.

radim nanovo elektroinstalacije pa rekao da ubacim i to, tako da su mi postavili utp kabele svugdje di sam si zamislio.
to sve radim sam, nebih uzimao gotova rješenja, pa gledam na ebayu.
prva cheapo varijanta su obične PAL kamerice (420-480tvl) i usb capture kartica 4ch. uz nju se dobije i nekakav softver za snimanje i remote pristup, valjda.

druga skuplja varijanta je uzet ip kamere (720p) i probat nać neki open softver koji će mi također ponudit snimanje i remote pristup. nekakav onvif standard se u tom slučaju provlači.

nije mi toliko bitno da se vidi predobro, već samo dal netko prolazi ili se nalazi na snimanom području, lako prepoznam susjede i njihove pse.

ako je netko slagao takvo nešto, može neki savjet? prvenstveno mi treba motion detection, ne mora snimat non stop. ili neka snima non stop a da mi ponudi uvid na mjesto na snimci di je uočen pokret.

frend je doma složio slično, ali angažirali su neku firmu koja se time bavi, mislim da su 8 HD kamera montirali, senzore, i glavni DVR uređaj povezan na net, pokazao mi je live streaming na mob i kontrolu sustava s moba. ne treba mi ta razina umrežavanja, samo ono osnovno.
jp_rv je offline   Reply With Quote