Citiraj:
Autor D/G
Za rad unutar stambenih prostora (zidovi stropovi itd) gotovo da nije bitna vrsta antene...samo kad se koristi na optičkim udaljenostima usmjerene imaju osjetnu prednost.
Autor teme kaže da su mu otkazala tri adaptera a mogao bi se kladiti da sva tri rade normalno...ti uređaji ili rade ili nerade...a kako je wifi uređaj podložan smetnjama pa i običnog mobitela koji koristi wifi nije čudo da se pojavljuje prekid konekcije u takvim uvjetima.
|
Meni treba za povezivanje sa susjednom zgradom udaljenom cca 100m. Optička vidljivost postoji ali pošto su svuda okolo zgrade, ima i više potencijalnih izvora smetnji. Isključeno je postavljanje vanjske antene jer ju nemam gdje staviti a da se ne zaratim sa susjedom. Dakle u takvim uvjetima Airlive 1700 dobro radi ali nažalost zadnji primjerci se brzo kvare. Ne znam jel to do Protisa i neke sumnjive pošiljke ili neki drugi faktor.
Nije istina da svi takvi uređaji rade ili ne rade. Valjda nakon više od 7 godina iskustva sa 5 Airlive adaptera znam o čemu govorim. Posljednja 3 sam nosio na servis i zamijenili su mi ih za nove.