'
Bilo morski ili gradski dani, jednostavno nemorem pobjeci od tehnike
Dobijem prije koji dan 2 komada DVD medija za koje prvi put u zivotu cujem :
Ovi mediji su koliko sam skapirao prvi komadi u ZG-u.
Dobijem ih cisto da vidim kakvi su , buduci da prijatelj od osobe koja mi je iste dala razmislja (valjda) trajno uvoziti taj medij koji stize iz China land-a. Navodno ih prodaje samo jedna firma (od spomenutog izvora) Nosim ih vec nekoliko dana u torbi i bacih danas test da vidim o cemu se radi. Uopce nisam nista posebno ocekivao ali jedan od dva medija nadilazi i najbolja ocekivanja.
Prvi >
Copyme DVD-R 16x (tvornica Mitsubishi Chemica Corp.)
Potvrdila trio komisija : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn
Brza usporedba slicnih tablica stavlja ovaj medij (po svim oznakama) u isti ogledalo sa Verbatim DVD-ima
Srednja klasa
Drugi je pravo iznenadjenje >
Copyme DVD-R 8x
Ni manje ni vise nego Taiyo Yuden ! (prva tvornica)
Takodjer potvrdila trio komisija : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn
Štos je u tome sto bi projecirana cijena trebala biti bas u povoljnijoj klasi medija.
Slag na secer je jedna cudna podudarnost.
Znam da Gigamaster rotira sa dobavljacima (Plasmon Data, Infodisc, i navodno isto ponekad Yuden)
Za Gigamaster-e Spindle "Print" i "Normalni" nikad nisam dobio nista drugo do prva dva imena.
Lokalna uprava : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn
Ali pazi sad !
Od zadnjih 50 komada koje sam uzeo prije 20-tak dana DVD-R 8X Masteri sad javljaju isto Taiyo Yuden !
Nero > DVD Identifier > Smart-Burn :
Dakle Giga koja je prakticno sirotinja po cijeni ni manje ni vise nego Yuden. Vjerovatno ce opet naici jedan od prva dva izvora, ali to je par puta bolje od 3x skupljih medija ako gledamo samu tvornicu
Svasta.
Nesretne modele
Verbatim Digital Movie DVD-R koje spomenuh
nedavno i koji su pokrali 20 epizoda zbog defekta.
Svaka cast Verbatim-ovoj Advanced AZO tehnologiji, ali samo na papiru, Kodak je sa svojim Info Guard-om mogao bez srama stati uz najlosiji RAM
Novi medij da ovako pokrade stetom podatke bas i nije pohvalno.
Podaci kao sto rekoh i nisu nista posebno, klasicni Mitsubishi C.C.
Za svoju reputaciju FD medija, ovo nije bas nesto za slaviti, posebno kad se usude hvaliti sa
garancijom ovog tipa :confused: