Kabel nije opcija, izmedju kuca je prometna ulica.
U kuci B treba postojati wireless da bi se turisti mogli spojiti svojim tabletima i smartphoneima.
Problem je sto su turisti vec u kuci A i B pa nema prostora za neko eksperimentiranje.
Router u kuci A sam premjestio blize prozoru i sad je ispred kuce B nijansu bolji signal no jos uvijek preslab i prekida.
Sve treba pripremiti za brzu akciju kad bude smjena gostiju i apartmani se budu cistili. Znaci imam nekih 2-3 sata u subotu kad ce kuca biti prazna.
Ako narucim ova 2 AP-a, zanima me kako se konfiguriraju. Nekom logikom, mogao bi ih konfigurirati prije postavljanja tako da ih u datom momentu samo trebam ukljuciti u struju tamo gdje ce biti postavljeni.
Stvar se dodatno zakomplicirala tako da je i u potkrovlju kuce A slab signal.
Prosle godine router je bio na 1. katu kuce A i signal je bio dobar u prizemlju, 1. katu i potkrovlju, u kuci B (preko puta) je bio los no bolji nego sad. Zbog preuredjenja tj. premjestanja ujakovog racunala u prizemlje premjesten je i router koji je na racunalo spojen LAN-om. Pada mi na pamet i vracanje routera na 1.kat a spajanje ujakovog racunala wifi karticom no to opet rjesava samo problem slabog signala u potkrovlju kuce a i eventualno malo popravlja signal prema kuci B.
Od ovih predlozenih AP-ova, u cemu je razlika tj. isplati li se dati vise novca za ovaj skuplji (koji je ujedno i samo AP dok je jeftiniji i router pa moze posluziti za vise svrha)?
windsurfer?