Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.06.2014., 08:26   #10996
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Pitanjce svima:
Jel se isplati ugraditi Zeder blokadu i gdje tražiti?

Mislim, jel to stvarno toliko dobra blokada? VW Golf 5 je u pitanju.

EDIT:
Ništa? Nije jeftino, a ni auto nije jeftin.
Bio bih zahvalan na odgovorima.

Jopis?
Zeder? Ja ne bi, hvala. Bilo kakvo prtljanje po osovini volana, na autu koji vjerojatno ima esp (a s tim i senzor zakreta/kuta volana) je no go imho.

Ako već hoćeš dat toliko love za mehaničku zaštitu, stavi si mult-lock, defend-lock i ostale derivate mehaničke zaštite na mjenjaču, prtljati po volanu imho nije pametno.

Mada, ako te takve stvari peru, za pravog lopova ne postoji adekvatna zaštita, sve te mjere, alarm, senzori pomaka automobila, mult-lockovi i svi njegovi derivati, taj zeder, itd., su samo sitno sredstvo usporavanja, te adekvatni za balavurdiju wannabe lopove, al pravi lopov to riješi u vrlo kratkom roku sve

Ako se hoćeš osigurati bar koliko toliko pouzdano, ugradi gps lokator sa sim karticom sa pratećim softverom s kojim možeš u svakom trenutku znati gdje ti je vozilo preko vlastitog mobitela. Znam par slučajeva gdje su auti ukradeni i vraćeni isključivo zbog te male peezdarije ugrađene, a imali su uz to vrhunske alarme i sustave zaštite od otuđenja, koja baš i nije pomogla, očito (S klasa je bila u pitanju, te volvo xc90).