View Single Post
Staro 20.06.2014., 11:34   #38294
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
raporat

elem raja,

skupili se jučer ko pačići mali, specialized akademija, Bero i Mirta me posvojili...lagano prema Pohorju uz pjesmu i cugu...hop na parking kod wcja, kaj ono raja gore: Frenki, FranotroyLiović, Saša, Radoš, Deva, pekar...skoro sva krema DH zgb scene (neke sam poboravijo, godineeee).

Raspremanje, opremanje i fiju...ovo šta vidite je samo vrh sante lede, ispod je: 5.10 visoke, štitnici gležnja, šinovi, DH čehla sa bočnim i trtičnim jastučićima, body-armour, kožne rukavice sa kevlar štitnicima zglobova, prstiju, umecima na dlanovima, gOOgle, kaciga. Znam, fali mi brace

Gondolanje...

Snimanje 1. spusta, MIRta vodi, pa uleće Bero...igraonica i kez od uva do uva, dolazimo na mesto, moje mesto i prolevam suzu-radosnicu kolko mi je dobra donelo i fiju dalje...4 flowa i heto ti Bere kao hajmo na freeride...pa reko đe me nađe...i sad ide akcija: Bero prvi, ja kao pratim pa MIRta, dotada smo se MIRta i ja vozali, onako k'o pačići da naučimo stazu...i povlači Bero a mene nešto okrene i ja u zavjetrinu njegovu, vamo-tamo i katarzaaaaa - levi zavoj a iz njega direkt na drop/skok sa daskama i kad sam to video upali se mali (jedini) mozak u mene i veli: " Pa đe si ti mali kren'o, A?" ...reko idem za njim...veli on: "hajde razguli bolan, o'š opet u gipsaonu?"...reko: jok..."pa koči onda bolan i motaj levo...tako je i bilo, to su oni momenti kada pametan čovjek bira da ostane u liniji kad je već zagrizo pa šta bude i ulog je 50/50, a ja sam naravno izabro ono drugo
...kako sam brenzo i okreno kormilo, tako me je bacilo levo prije dasaka i pomot'o sam se k'o onaj yoyo na špagi n-puta...MIRta zakolutala očima jer svaki put kad se ne'ko sfrče ispred nje, ona to proživi vrlo dramatično...

...prašina dole i hajmo raja dalje, šta ti je zaštita...uf eXtra

Završili 3ride i odlučili da danas više ne idemo na nju...staza je eXtra za sve barabe za Sljemena...kad smo završili 5. spust počeo sam osjećati prste, šake sve slabije, žuljeve...noge ništa ali ovo gore...i onda odmor pa hajmo još jednom na flow i to je 6. put, između cuga, sendvič, klopa, zeka-peka sa rajom na parkingu nakon spusteva, ma ono k'o na maturalcu . Raja krem de la krem samo dere po WC stazi, presjeku sa ilegalkom pa opet WC i tako naberu neki i više od 10 spusteva, ali kakvih bolan staza...jaoooo
Imaju isti PTSP kao i mi nakon spusta: "ej, buraz kak' sam ga čupo gore u prvom delu...daaaaa buuuraz, ej ono ja ga bacim gore, a ono korjenje, bump, bump...pa jesi vidio kolko rupe na WC-ju?...a ilegalka ono buraz smo garili na fullrace i baci me kompresija, uletim krivo u bent i sa jednom nogom na pedali ga izvučem...ahahahaaaaa

...odmaramo kad ono već je oko 18h (zadnji uspon je u 18,40h kad je happy day, a nama je)...dolazi i Bero, a ja čekam MIRtu za još jedan spust a ona odustaje i spremam se ja da odsoliram kad ono SAN, ali živi san, kaže meni Bero (nije pitanje): "evo uzmi moj bajs!". Ja zanemijo momentalno, mogo sam još samo rukama i nogama micati, oči zasjale k'o tepsija na mjesečini...prođe k'o munja misao da uzemem kameru, ma jok čovječe bre, sad mi nije nidočega, samo demača zgrabi i dok te gledaju hodaj, a iza zavoja, viči, skači, grizi usne...

Momentalno sam napravio healing-recovery, umora nema, samo taj volan vidim, foxa 40ku, hope...u glavi vrtim sve gdje ću malko više ga povući u poređenju sa stumpijem...kaciga je već u kabini na glavi, gOOgle i hajmo đaci...naravno po flow...ovo mi je prva vožnja na DH bajsu cele staze, staze koju sam već 5 puta odvezo u istom danu...jaooooooooo kakav vrh...dobro ja jesam subjektivan ali ovo bi trebao sva'ko probati prije penzije da zna šta će uzet za hobby
Samo 1 stanka prije ulaska u korjenje od cca 10 sec...ma kakav umor, pa to pojede sve, o'š gume, o'š suspenzije...a što se tiče čupanja u zrak, ja nikakve razlike nevidim između moga i dema da je teže, po pitanju težine samog bajsa, s tim da mi je čak to sve na demu lakše...zašto? neznam

Vraćam vozilicu Beri, grlim ga onako znojan, a on taHman ispod tuša...pa pravac još concept store po gume, imali su akciju na maXXisa: 35€vrića za DHF i DHR i HR2. Kako sam snimio kod Elvisa, uzeo sam DHF u supertacky 2.5 sa 40, što znači da je mekana eXtra i za iza HR2 u 2.4 sa 60, ovo 60 znači da je tvrđa, a 40 mekana. Primarno sam uzeo za ovakve izlete i kombi po Sljemenu, jer se Hans čupa naočigled i neće još duuugo. Nisu kevlarke.

Pozdrav sa braćom Slovencima, cuga, klopa, mjuza u kolima, ja kunjo malko i heto nas u čaršiji...gas...kuća...gulaš pre spavanja, uspio sam i zube oprat...krpe...nisam ni sanjao, jer sam upravo proživeo svoj san

EDIT: ...ima i tamo patuljaka, jednog Afstrijanca gurnuli, noga...hitna...razderali mu doktori ixs šin...belaj. U našem vilajetu 0 killed, God

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 20.06.2014. u 12:39.
Irvin je offline   Reply With Quote