Citiraj:
Autor Nybelung
Poanta tvog posta je?
Ako s računalom zarađuješ onda ti nije skup ni i7, a ako samo surfaš i igraš igrice onda slobodno uzmi i3/i5 s najjeftinijom pločom, najjeftinijim RAM-om, najjetinijim hladnjakom i uživaj u odličnim performansama. Opet nema mjesta za AMD. 
|
Poanta mog posta je da sa AMD-om kako god okreneš dobiješ više za uloženo, kako ameri kažu bolji bang for buck, jelte, ali meni se nekako čini da sporo kapiraš, jer opet nisi shvatio što sam napisao u prijašnjim postovima

Kod intela platiš više, a dobiješ debelo manje....a uz to kao i što sam kažeš, ne dobiješ samo manje već sa intelom dobiješ i sve najjeftinije, dok kod AMD-a u istoj cijeni dobiješ bolji procesor, bolje opremljenu/kvalitetniju ploču, bolji hladnjak i barem memoriju sa heatspreaderima a ne value ram...ako ništa barem fancy izgleda...
Ako netko želi i3 4340 procesor, neka slobodno ide na njega, dok sa i3 procesorom u 3D mark vantage-u dobije cca. 12000 bodova ja sa FX-om dobijem 25000 bodova, dok sa i3 procesorom u CPU marku dobije 5000 bodova ja sa FX procesorom dobijem 10800, i to još za 100kn manje lol...meni osobno tu nešto ne štima, sa FX-om dobije duplo više bodova i još 100kn jeftiniji od I3 4340....rekao bih da ta dva procesora nikako ne mogu stati u istu rečenicu...
FX8320 je vrlo konkurentan i7 procesorima u multitaskingu, ali ako netko sjedi za računalom po 10 sati i od toga zarađuje za život i bitno mu je napraviti posao pola sata ranije, onda će uzeti i7 i platiti 2,5 puta veću cijenu...kako biznismeni kažu, vrijeme je novac, jelte, pa nije budala da sa FX8320 čeka pola sata više ili sa i3 4340 procesorom 5 sati više, uzeti će i7 i završiti sa poslom za 9 i pol sati....
BTW. ne znam za druge, ali osobno već vidim reprizu slučaja sck.1156/1366, kupiš intel, na odličnu ploču sa intelovim H81 čipsetom za 400kn staviš i5 procesor, pa za 2-3 godine kada ploča ode na vječna lovišta možeš komotno i procesor baciti u smeće zajedno s njom...