Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.06.2014., 19:23   #10930
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Baš mi je drago da nisam morao dugo čekati na tvoj odgovor. Znači ne? Dizel je u pitanju. Ja volim svoj Clio, ali žena ima problema sa srcem i stvarno joj treba klima. Ipak više volim ženu nego auto. Održavanje ću pregrmiti. Glavno da su mi ženi otkucaji na 100-120. Ako pređe dalje, bojim se. Zato i pitam. Htio bih promijeniti auto i taj passat mi je baš uletio, ali sam skeptičan.
Jopis, ako imaš neke preporuke, bio bih ti zahvalan. Nemam puno lufta ekstra keša, ali imam cijeli set felgi (novih) i zimskih guma (2 god starih) za "pod račun" .

EDIT: Jel se isplati ugrađivati klima u moj clio 2?
97.e nije postojao dizel sa 85kW, samo 66 i 81kW, do 99.e.

Ako žena ima problema sa srcem, ne znam kako će joj klima pomoći, meni dapače još više smeta na ovim svakodnevnim relacijama nego što mi pomaže, jer se radi velika promjena temperature u kratkim intervalima, što je još gore za srce (imao sam sa 19-20g problema sa hercom koji me prate no u slabijem opsegu sve ove godine).
Preporuka je riješi svoj i kupi za tu lovu koju imaš+lova od tvog kupi 2006.u na dalje 1.2i 16v/1.4i 16v/1.6i 16v clia ili 206icu 1.4hdi 2005. na dalje, sa klimom, ako ti naravno odgovara i dalje tako mali auto, jer ne mogu ti preporučit polovan auto iz 90ih s klimom klase passata, za 3-3500€, a da nije izganjana polukrama sa +400.000km i troduplo skupljim održavanjem od clia 1.2i.
Ugrađivanje klime, naknadno, ti je trošak reda minimalno 1000€...

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
A, 1.2 mašina, nepoderiva. Imam kojih 5-6k kn viška. Naravno da nije viška, ali kad je žena u pitanju, onda je viška .

Vidim da bi mogao dobiti dvije do dvije i pol za clia, a za toliko idu i passati. Uz prvotni servis bi to taman bilo još tih 5-6k kuna. Lak me ne brine, to bi kasnije došlo. Glavno da se može voziti i da pali na prvu, kao i moj clio. U bilo kojim vremenskim uvjetima . Znam da me čekaju problematične turbine, grijači, filteri.....

Imam dosta novaca vezano u kompu. Prodati ću i to, ako treba, samo da se ne brinem za infarkt. Došao sam u takvu situaciju, da mi ništa materijalno nije bitno, osim zdravlja žene. Jebga, kad je volim .
Passat ima inače, a na našim cestama još osjetnije, problematičan prednji ovjes, koji komplet košta minimalno 3000kn ako želiš iole kvalitetniju izvedbu, no i ta izvedba traje ono, po našim cestama 18-24mj., dizel auto star 15+ godina ima minimalno 400.000km, znači turbina koja košta reparirana 4-5000kn ti ne gine u skorom vremenu, ako je 81kW verzija tu je i plivajući zamašnjak koji sa setom kvačila isto košta 5-6-7000kn, itd., dosta sam ti već nabrojio da vidiš kako ide 'igra' sa autima te klase tih godina u veeeelikoj većini slučajeva.
Ne kažem da je nemoguće naći dobar i očuvan primjerak sa ono, 200.000km ili čak i manje, ali takav se rijetko prodaje, a i kad se prodaje, u 99% slučajeva ide po osjetno većoj cijeni nego je prosjek njuške.

Prije cca mj dana sam išao ženinom bratu rješavat auto, prešli smo uzduž i popreko sve auto kuće u sesvetama i zg-u, clia urednih je malo, ali 206ica 1.4hdi i 1.4i 8v 75ks se da naći redizajna (od 2005.e) na dalje bez problema po normalnim cijenama, s klimom naravno.
Mi smo na kraju završili na C3 1.4i, koji je imho najružniji u tom french triu tih godina, ali je bila nemoralna ponuda jer je auto bio od prvog vlasnika, sa 100.000km prijeđenih, 2006.a godina, sa klimom, daljinskim, abs-om, el. paketom, itd.

Ne znam, ako te već puca veći auto od clia, solidan, a dizel, gledaj si mazde 323f 2.0ditd tamo 2000.u godinu, to su skroz dobri auti i da ih se naći očuvane sa ne previše km.