View Single Post
Staro 14.06.2014., 13:46   #224
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
I ne znam ja gdje to ti duplo plaćaš komponente... Jedan Core i3 4130 je jeftiniji od FX-6300, a u svim igrama (i starima i novima) nudi odlične, konstante, performanse
Post se odnosio na post od theghost-a u kojem se spominje I3 4340 procesor kojemu je cijena smiješnih 1057kn, da si se malo potrudio, mogao si zaključiti po linkovima sa CPU marka o kojem procesoru pričam, za 100kn manje dobije FX8320

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Na kraju krajeva, radite što hoćete. Ja sam digao ruke od tog polu-proizvoda, prelazim na Intel.
To cijenim, za svoje novce uzmeš što želiš iako platiš više a dobiješ manje, sa druge strane ja ne dižem ruke ni od čega već dobro razmislim što kupiti i uzmem ono s čime dobijem bolji bang for buck, da sa intelom dobijem bolji, definitivno bih uzeo intel jer sam do sada imao više intelovih nego AMD-ovih konfi i bio sam zadovoljan sa intelom, trenutno u kući imam 3 laptopa sa intelovim procesorima, dva sa i3 procesorom, jedan sa i5 procesorom i HTPC sa intelovim G2020 procesorom i zadovoljan sam i služi mi za ono za što su namjenjeni, dok sam AMD-u dao priliku za desktop konfu i nije mi niti malo žao što sam prešao na AMD, tj. ultra sam zadovoljan i vjerujem da proc neću mijenjati narednih 2-3 godine jer je više nego dovoljno jak za moje potrebe

@Buljki
vidim da tebe hebe zagrijavanje i potrošnja, ako ideš na AMD svakako kupi aftermarket hladnjak pa nećeš imati problema sa zagrijavanjem a imati ćeš hladniji procesor, tiše računalo i mogučnost OC što intel dodatno naplaćuje... stock hladnjak spremi jer je smeće i stavi nekakav hladnjak tipa CM212EVO/CNPS10 optima od 200tinjak kn ili još bolje nađi nekakav polovni poput venomousX ili prolimatech megahalems/megashadow za cca.250kn i oni će odlično hladiti procesor!!
Vidim na nabavi FX8320 za 980kn, sa gore predloženim setupom imati ćeš prostora da ga digneš@4.4-4.6GHz...meni sa venomousX hladnjakom pod prime95 kada je proc opterećen 100% temperatura ne prelazi 47-48 stupnjeva, u današnjim zahtjevnijim igrama koje mogu iskoristiti do 6 jezgri poput Crysis3, BF4 multyplayer na mapi od 64 igrača itd ne prelazi 40 stupnjeva jer ga te igre ne mogu opteretiti preko 50% a usput imam masu popaljenih programa, tako da ne mogu reći ni da se extra grije uz solidan hladnjak, vjerovatno se extra grije sa stock hladnjakom isto kao i intelovi i7 procesori koji također nisu bajni sa stock hlađenjem!!

ako će ti komp raditi 0-24 sata u full loadu onda se brini o potrošnji, a ako ćeš igrati 2-3 sata dnevno, a 4 sata ćeš surfati i komp će biti u idile onda te potrošnja ne treba brinuti jer nećeš primijetiti razliku na računu za struju...ako te brine potrošnja onda razliku u cijeni između intelovog i AMD-ovog procesora uloži u štedne žarulje, opremiš cijeli stan sa štednim žaruljama i tako ćeš najviše uštedjeti na struji

na kraju krajeva ako procesor misliš držati na stock freq možeš mu u komotno smanjiti voltažu u biosu jer su serijski preforsirali sa voltažom pa je i to jedan od načina da uštediš na struji, a usput i na zagrijavanju procesora...meni FX8320@4.4Ghz radi na stock voltaži!!

Odvrtio sam CPU mark prije par mjeseci sa FX8320 procesorom, u tablicu sam stavio FX8320@stock, Phenom IIX6 1090T stock i OC@4.0GHz čini mi se, i7 3770@stock, i5 3570@stock itd...baci pogled na linkove i vidjeti ćeš da AMD procesori nisu loši kako ih neki hoće prikazati, u nekim testovima na stock brzini šije i7 3770 procesor koji je više od duplo skuplji a OCan gotovo u svim testovima, a dobiješ ga 100kn jeftinije nego i3 4340!!...Intel radi odlične i bolje procesore od AMD-a samo što su precijenjeni, u cijeni navedenog i3 procesora dobiješ FX8320 a razlika je nebo i zemlja u odnosu na bilo koji i3!

http://s1349.photobucket.com/user/da...80c16.png.html
http://s1349.photobucket.com/user/da...e2100.png.html
http://s1349.photobucket.com/user/da...7c242.png.html

Ako gledaš kupiti procesor do 1000kn max ne moraš gledati ništa dalje od FX8320 jer za 980kn nećeš dobiti ništa bolje, što se tiče gaminga i sa FX8320 procesorom će letiti sve igre! OC-aj ga kasnije na 4.4GHz i kroz 2 godine uzmi grafu tipa R9 290 i peglaj dalje po igrama!

Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 14.06.2014. u 14:07.
dadosbcro je offline