Tema: T-Mobile
View Single Post
Staro 12.06.2014., 08:10   #194
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Molim misljenje, savjet..

Bio ja sa starim u tmobileu, kupio on mobitel na pretplatu, presao sa bonova.xperiu E za 248 kn s popustom uz trajni nalog. Gledam nakon 3-4 mjeseca,racuni nesto visoki,vise nego je dogovoreno. Stari zaboravio deaktivitrat maxtv to go,OK to je rijesio. Ali, drugo sto mi je za oko zapelo, naknada 30kn za uredjaj. Otplatni plan kroz 24mjeseca. Mislim si, nije ova u tcentru nista tako spomenula,neka greska. Ode stari tamo, kaze ona,greska je u sustavu. Kolege su pogrijesili biti ce ispravljeno i umanjit ce se racuni cca 120-150kn jer je to vec bio 4.mj.2014.
Dodje racun, opet naknada tu,nista od umanjenja. Zovem SZK,ova pogubljena,nista ne kuzi. Reko,poslat cu prigovor. Dobijem odgovor, sve je u redu niste financijski osteceni,uredjaj je placen jednokratno 248 kn ali je takoreci, fiktivno prikazana naknada na racunu. Reko, OK, znaci stari napravi raskid, mob je placen i to jeto. Nema naknade. MMedjutim, kaze mi na FBu uredjaj 30kn*18 mj. Jer kao stari je dobio popust na tarifu L 30kn, a uredjaj placa 30kn, tako da kao dok je pod ugovorom, ima popust u preostaloj vrijednosti mobitela. Ali ako ide raskid lijepo naplate mobitel.

Koliko znam, u 11.2013. tmobile nije jos imao uredjaj na rate..

Da li oni to prema rijesenju ovog prigovora se izvlace sada, muljaju ili sam ja glup pa nista ne kuzim.
Jer ova mi kaze popust na tarifu a oni naveli u rijesenju prigovora popust na tarifu 30kn i popust na uredjaj 30kn.

Nadalje, vezano uz stavku na računu „Rata za uređaj“, duži smo Vas obavijestiti kako se u navedenom modelu plaćanja uređaja jedan dio mjesečne naknade izdvaja kao „Rata za uređaj“, međutim Vaša ukupna mjesečna naknada ostaje nepromijenjena. Napominjemo kako se iznos „Rate za uređaj“ nalazi na prvoj stranici računa, kao informativna stavka, ali se račun ipak šalje na naplatu dodatno umanjen za navedeni iznos od 30,00 kn.

*

Naime, subvencionirani iznos za uređaj predstavlja preostali iznos do pune cijene uređaja, dakle cijene bez popusta na kupljeni uređaj, što u Vašem slučaju iznosi 720,00 kn, koji je prikazan pod stavkom „Rata za uređaj“, podijeljena je na 24 rate sa zaduženjem od 30,00 kn.

*

Budući da ste cijenu uređaja u potpunosti podmirili prilikom zasnivanja ugovora (248,00 kn), isti se dodatno ne naplaćuje, odnosno uvidom u račun osim zaduženja vidljivo je i umanjenje mjesečne naknade za cijenu rate uređaja, u ukupnom iznosu od 24,00 kn + PDV te stoga Vaša ukupna mjesečna zaduženja odgovaraju isključivo dogovorenoj cijeni i niste financijski oštećeni.

*

Također, evidentiran je popust na mjesečnu naknadu tarifnog modela „Plan za surfanje L“ u iznosu od 30,00 kn te ukupan popust prikazan na računu (specifikacija računa ispod izdanog računa) iznosi 48,00 kn + PDV (60,00 kn).
NeooS je offline   Reply With Quote