View Single Post
Staro 07.06.2014., 22:26   #38236
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Danas nas se na Lugarnici skupilo gro s foruma, nema 'kog nije bilo

Bojan, Nebelwerfer, Broj 1 i ja za Zagorje po 39tki, i pravac Oro Goro / zderacina / - dalje standardnom rutom na istok Gorscice-SIK-24-Repetitor Trail via potok i nasip
Znaci voznja i pol, nabrao sam 81km i to na 29eru , jer Jekyll ceka novi headset pa sam spao na kvazi commutera.

Posto mi je to prva ozbiljnija voznja Trail SL-a sumom (spust 9-kom ne racunam) evo malo dojmova:

Bajk mi je iznenadjujuce "manevarbilan", tehnicke detalje izvrtio sam kao od sale, drzim da bi i Strmopec skinuo bez bada (dok to za XTC-a i Superflya ne mogu reci).
Kad vec vilja ne pomaze (RST Deuce ima valjda 4-5cm iskoristivog hoda - a u praksi je to =rigid, doslovce) veliki kotaci pomazu, odnosno spasavaju stvar.

Ako zanemarim:
- shrot/elastomer/vilju s malo hoda i ultra sporim reboundom;
- slabe kocnice s kojima kocim koristeci tri prsta dok preostala dva (palac i kaziprst drze volan) - zanimljiva tehnika ;
- i celavu zadnju gumu koja proklize na iole jaci pritisak rucice (iako je iza 160mm rotor),

, onda je ovaj bajk (u ovom slucaju okvir) poprilicno iskoristiv za ganjanje Sljemenom i sl. terene, i da...zaboravih spomenuti da je sad iza kazeta 11-34, i bajk se veselo penje, bas ide onako s lakocom, tak da sam nakon 80km+ bio poprilicno odmoran.

Kad nabavim nekog 100mm Fox-a, SLX bremze i postene gume, imam pilu broj dva u garazi - uz naravno cvrsce kotace, bez tog nebu islo. Tak, sitnica jedna - samo

OK, da vise ne kenjkam, unatoc svim manjkavstima, bajk se ustvari pokazao cist dobar, fino sam odvozio rutu, naravno, treba jako paziti na teren i pametno birati putanje i nema problema.
Ukratko, super voznja, odlican trening. Amen.
Nik je offline   Reply With Quote